-
Problem z kierownicą
Od kiedy kupilem alfe mam problem z kierownica podczas jazdy otóż jesli jadę na wprost co jakiś czas kierownica potrafi hmm jak to nazwać uciec w któraś ze stron tak jakby alfa wjechala w jakąś koleine. Jesli ja puszcze to alfa bedzie jechala raz w jedna strone sama skręcić i w druga potem. Ktoś ma jakies pomysly?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
-
Też mnie to denerwowało, nawet myślałem że kupiłem krzywe auto :P Ale rozwiązałem problem - założyłem węższe opony z przodu, tj . 205 R17 :)
-
To jest efekt jazdy w koleinach. Moja ma 205 szerokie fabrycznie i czasem też czuję jak mi kierownicę ciągnie.
Wysłane z Pentagram Monster za pomocą Tapatalk 4.9.5
-
Nawet na rownym asfalcie ? Ojciec ma mito i ma taka sama szerokosc opony i nie ściąga wgl.. :/ jest to troche niebezpieczna sprawa bo przy takich 120 jak Ci ucieknie na prostej jezdni kiera to slabo
-
Tylko w koleinach tak się dzieje. Na równej drodze idzie jak po sznurku.
Wysłane z Pentagram Monster za pomocą Tapatalk 4.9.5
-
sprawdzałeś zbieżność, geomoetrię, luzy w zawieszeniu, luzy na kolumnie?
-
Przejade się sprawdzić zbieżność, geometrie bo luzów zadnych nie ma
-
Ja swojego czasu miałem ten sam problem po przesiadce z 16" na 17". Robiłem zbieżność i sprawdzałem zawieszenie a mimo to kierownica uciekała mi jak głupia. U mnie problemem okazały się opony. Po wymianie na nowe nastąpiła diametralna poprawa.
-
Man ten sam problem u siebie dystanse + opony
Przód dystans 18mm
Tył dystans 20mm
i opony 235/45 r17
Jak jadę po mieście i hamuje to aż mi czasem kierownice wyrwie z rąk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk