-
Projekt szeroka stal.
Witam. W mojej glowie zrodzil sie taki pomysl aby alfa jezdzila na szerokiej stali. Mam opony r 17 225\45 . Felgi chcialem dobrac z peugeota rozstaw srob pasuje (5x108), otwor piasty bym zalatwil pierscieniem centrujacym, tylko nie zgadza sie et felgi bo jest 48. Pytanie do znawcow tematu: podejdzie ta felga czy nie ma na to szans?
-
A co nam do et jak szerokości nie podałes? Jak założysz koła to wrzuć foto do tematu "tuning ulep"
-
Felga ma 7". I nie wiem czy nie bedzie o cos ocierac.
-
Bardzo możliwe ze bedzie orać od zawieche, zalezy jeszcze dokladnie jaki kształt felgi bedzie.
-
Wiec bede musial sie przejechac po szrotach i znalezc jakas na miare. Bo w ciemno nie bede zamawial.
-
Już kiedyś ktoś wstawiał szeroką stal i wyglądało to niestety tragicznie.
-
Tu był najświeższy temat o felgach.
A w zasadzie podstawy/elementarz w doborze. Doczytaj, naucz się i będziesz wiedział jak dobrać i czy będzie pasować.
-
Szeroka stal i 7j? coś Ci się kolego chyba myli,tymbardziej z tak wysokim ET. w 166 bedzie to wygladac pewnie komicznie, chociaz jakas szeroka stal jakby weszla 9j i do tego jakby miala 18....17 w 166 nie są wypełniające jakoś bardzo,chyba ,że ją fest uglebisz. raczej widze to słabo...żeby był efekt oczekiwany w 166 to byś musiał pierwsze wyszukac 18 stalowe ,drugie wyslac do spawania ;)co wiąże się z tym ,że nie robi sie to bezpieczne.Trzecie-szeroka stal raczej tu nie pasuje ,a nawet jakby miala to bys musiał glebić ostro bo inaczej szeroka stal wyglada slabo.Chyba ,że w Twoim mniemaniu szeroka stal to co innego.
Jeszcze jedno, opona musiałby być fest naciągnięta...kolejny minus sprawy.Niestety 7j w 17 z opona 225/45 to zwykła stalówa.cohcbys to 7j upchał w Clio dalej by było za wąsko jak na idee "szerokiej stali"
-
7 " to ona ma teraz bez poszerzania. Interesuje mnie tylko czy ona wejdzie bo jesli nie to nie mam co jej kupowac i poszerzac. Napewno bedzie wygladala lepiej niz na kolpakach albo slabych alu.
-
3 załącznik(i)
tak na moje za wysokie ET. drugie potrzebowalbys do poszerzenie 8 takich felg ;) i solidna glebe.... Zobacz jak 17 siedzi w nadkolu...projekty z szeroka stalą to np to--->Załącznik 189446 Załącznik 189447 a ,nie to -->Załącznik 189448
kolejna sprawa to model felgi ktora byś chciał poszerzac i klepanie błotników...chyba ,że chcesz by to wygladalo jak w tej szarej , toczki gnoju.
Jeszcze inna sprawa ,że koszt roboty takich felg w 17----> speedliny ori 18 :D