-
Wymiana sprężyn
Witam. Moja Alfa jest strasznie niska a mechanik powiedział ze mam jakieś niższe sprężyny. Szykuje mi się daleka podróż i chciałbym wymienić sprężyny na normalne i moje pytanie czy to dużo da ? Na ta chwile mogę wsadzić palec miedzy kolo a nadkole chyba że mam 2 osoby z tyłu to już nic nie władze. A dodam że sprawność amortyzatorów jest na poziomie 80 % pozdrawiam ;)
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
-
Mialem ten sam dylemat przed zima, bo szorowalem spodem co jakis czas. Mialem eibach -35mm I wrocilem do stockowego zawieszenia (zalozylem kayaby). Wszystko wrocilo do normy ale... o ile przod nie ucierpial I wyglada w miare ok o tyle tyl wyglada jak traktor, strasznie wysoko stoi (skoro moja zonka twierdzi, ze tak jest to musi faktycznie slabo wygladac :-) ). Zastanawiam sie czy z tylu nie zalozyc jednak eibach a przod zostawic na kayabie std tylko czy tak mozna i trakcja na tym nie ucierpi? Co do sprawnosci to teraz nie masz co sprawdzac, bo masz twardsze sprezyny i pomiar jest malo miarodajny.
Napisane z Comodore C64
-
No domyślam się ze będzie wyglądać jak koza[emoji14]ale musze to zrobić na czas podróży.
-
Koszt niewielki (placilem chyba 190pln za tyl i 170 za przod) ale nie bedzi Ci sie podobac, gwarantuje :-) No chyba ze masz felgi. wieksze niz 16" to ok. Zapewne 19" ladniej wypelniaja nadkole nawet na std springach :-)
Napisane z Comodore C64
-
No wiesz ja chcę to zrobić tylko tymczasowo na podróż później pewnie wrócę do tych co mam. A jaki masz prześwit z tyłu teraz ?
-
Za duzy :-) Nie mierzylem ale napewno jest okolo 5-7cm
-
Między kołem a nadkolem ? Uuuuu
-
Koza[emoji14]
-
Jak odbieralem od mechanika jakie bylo moje zdziewienie, ze Alfa nie jest juz na podnosniku :-) Mialo sie ulozyc i troche obnizyc... Moze pare workow z kamieniami wrzuce to sie ulozy, hehe.
-
Jeśli ktoś chętny posiadam cały zestaw oryginalnych sprężyn samochód Nie siedział sprężyny w bardzo dobrym stanie. Więcej na pw.