-
alfa romeo 156 Q4
Witam
Stałem się posiadaczem sportwagona Q4 i mam do was drodzy forumowicze 1 pytanie, a mianowicie mam założone opony wielosezonowe 205x50x17 i jedna tylnia opona jest bardziej zużyta od wewnątrz i moje pytanie to, czy mogę zmienić tylko dwie tylnie opony (oczywiście na ten sam rozmiar) czy muszę zmieniać wszystkie cztery, żeby zużycie bieżnika było takie samo?
Z góry dzięki za odpowiedź.
-
możesz zmienić tylko tylne, przepis mówi że mają być takie same opony na osi więc z przodu możesz mieć inne i z tyłu inne
-
Z napędem na jedna oś tak, ale w moim przypadku 4x4 czy nie porobi się coś z napędami, szkoda mi wywalać 2 opon i myślałem żeby nawet jakieś używki poszukać z podobnym zużyciem ale niewiem czy to dobry pomysł?
-
Musi byś ten sam rozmiar opon na przodzie i tyle, a co do marki to już obojętne
-
Zużycie nie na znaczenia
Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
-
Pytanie na jakich oponach chcesz jeździć. W pierwszej kolejności zrób geometrie. Następnie czy kupisz nowe opony, czy jedną to twój wybór. Ja akurat jestem przeciwny takim zabiegom.Jak kupować to parami i najlepiej nowe. Następnie wyważ 4kółka i będzie spokój. Jeśli chodzi o rozmiar także zawsze parami. 185 min, max 225. Najlepiej ten sam rozmiar na 4 szt.