Nie działa centralny zamek z pilota, radio bez kodu
Cześć!
Jestem użytkownikiem forum od dawna, kiedyś miałem 155, teraz przejąłem 166 2.0. Zająłem się wymianą poszczególnych elementów, które nie działały, jednak zostały mi dwa, dosyć irytujące.
Kiedyś wymieniona została w 166 stacyjka z kluczykami. Centralny po włożeniu do zamka działa i otwiera wszystkie drzwi, jednak z pilota nie działa. Niby wszystko jest OK, wszystkie przewody są sprawne, jednak to nie działa. Z tego co się dowiedziałem i doczytałem potrzebny jest kod (którego nie mam). Salon życzy sobie za takie coś 250 zł + zapewne za kodowanie kluczyków. Nie da się tego zrobić jakoś inaczej?
Druga sprawa - nie działa mi radio po włączeniu silnika. Przy wyłączonym jest OK, włącze i radio się wyłącza (słychać tylko co jakiś czas takie stuknięcie jakby się włączało i wyłączało). Z tego co wiem, nie da się go już naprawić, więc zacząłem poszukiwania radia na Allegro. Są dwa rodzaje aukcji - albo kosmiczna cena, albo radio bez kodu. W swoim oczywiście kod do radia mam, ale często dzwonię w sprawie ogłoszeń i niestety radioodtwarzacze kodu nie mają. Czy jest dużym problemem rozkodowanie takowego? W ASO powiedzieli mi, że muszę mieć kod radia + kod nadwozia, a wiadomo, że jeśli kupię od kogoś to kodu nadwozia z pewnością nie dostanę.
Z góry dziękuję za nakierowanie mnie na dobrą drogę poszukiwań i rozwiązań moich w/w problemów.
Pozdrawiam Wszystkich posiadaczy AR! :)