-
Witam.
Witam serdecznie. W tym roku planuję zakup alfy 147 z silnikiem diesla 1.9JTD 115ps. Wiem, że skoro nie posiadam alfy - nie jestem klubowiczem, ale wiele stereotypów krąży o alfie (że jest awaryjna i nie warta zakupu), ale skąd dowiem się prawdy o alfie romeo jak nie od miłośników. No więc rozumiem, że owszem silniki twinspark nie są zbyt sensownym rozwiązaniem dla młodego kierowcy, lecz jak wiemy silnik jtd 1.9 pojawiał się we fiacie, saab'ie i stąd moja zagwozdka. Jeśli bylibyście tak mili, bardzo prosiłbym o jakieś subiektywne opinie o konkretnie alfie romeo 147(przedlift) 1.9 JTD 115ps. Fajnie by było również, żeby ktoś jakiś raporcik spalania mi przybliżył. Po prostu zakochałem się w tych samochodach, a boję się na pierwszy samochód kupić czegoś, co mnie zawiedzie. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
Witaj
Wiele opinii o Alfie jest rozpowiadanych przez ludzi którzy w życiu nawet w żadnej nie siedzieli. Ja też jako swoją pierwszą Alfę wybrałem 147 tyle że TS'a 1.6 i powiem Ci szczerze że to najmniej awaryjne auto ze wszystkich które miałem. Niech się zastanowię... aha wycieraczka się z tyłu zatarła i to by było na tyle ;) Nawet straszny TS mnie nigdy nie zawiódł, mimo iż dawałem mu nieźle popalić.
Pozdrawiam
-
akurat posiadam 147 jtd w przedlifcie 115 ps. Nalatałem bella ponad 80 tys km. Z rzeczy ktore zrobilem przez niecale 4 lata to: Hamulce przod+tył, regeneracja turbo, kompletna zawiecha z przodu, amory tył, czyli w zasadzie wszystko co w kazdym aucie predzej czy pozniej wymaga wymiany...nie wspominam o plynach etc. co do spalania to przy jezdzie 2/3 trasa (AOW) z max 120km/h i 1/3 miasto(wroclaw) pali mi w granicach 5,6-5,8 i nie raz na zbiorniku ten 1000km zrobiłem. Moze inaczej....wszyscy mi odradzali, ja jestem zadowolony:) pozdrawiam!