witam wszystkich.mam pytanie czy 156 ma przystosowana sciane grodziowa do przekladki z wersji angielskiej na europejska.dzieki za odpowiedzi
Printable View
witam wszystkich.mam pytanie czy 156 ma przystosowana sciane grodziowa do przekladki z wersji angielskiej na europejska.dzieki za odpowiedzi
Czyli wymaga wymiany, czy obędzie się z przeróbką? Domyślam się, że to taka sama ściana jak w wersji V6 2.5l (2002r) !?!
Wymienia się jedynie zewnętrzną warstwę ściany gordziowej
A jak jest z rejestracją takiego "spolszcoznego anglika"?
Nie ma problemów i jakichś większych dodatkowych kosztów?
Pozdrawiam.
- Rafał
Zdarzają się problemy przez bardzo swobodną interpretację przepisów przy przeglądzie i rejestracji. Zazwyczaj czepiają się, że wymiana grodzi to zmiana konstrukcyjna [a nią nie jest bo nie wycina się nr nadwozia ani niczego istotnego] i wymagają homologacji LHD od producenta [a takiego papierka nikt nie wystawia].
Moja ar 166 jest właśnie z uk i jest po przekładce.w sumie to najlepszy model ar do przekładki chyba bo nie wymaga w zasadzie żadnej ingerencji w ścianę grodziową trzeba tylko wyciąć jedna dziurę na maglownice.Jeśli chodzi o rejstracje to w moim przypadku była bez problemowa przegląd przeszła jak po maśle bez żadnych zaświadczeń od rzeczoznawców czy homologacji ale może poprostu trafiłem na takiego djagnoste kto wie.powiem tyle jak u jednego nie przejdzie to jedz do drugiego i tak az do skutku .
Czy na przeglądzie wspominałeś, że to anglik? Czy poprostu przejeżdżasz na stacje jak zwykłym samochodem sprowadzonym z zza granicy?
nie no oczywiscie ze musiałem powiedziec ze to samochód z anglii zreszta i tak facet widział po dowodzie ze to samochód angielski pytał się tylko jak wyglądała przekładka i kto ja wykonał ale to mu tylko powiedziałem ze ściana grodziowa była uniwersalna i się odczepił
Aress, sam przekładałes swoją alfe??