-
Remont 2,0 JTS
Witajcie Alfaholicy,
Niestety mimo dbania,dolewania oleju w mojej GT korba ukazała się światu. Pytanie co teraz robić ? Przeprowadzał ktoś remont ? Nowe panewki i wał do szlifu ? Na pewno muszę kupić nowy blok. Znalazłem w dobrej cenie dół silnika z obróconą panewką. Warto ? Oczywiście honowanie bloku i szlif wału. Druga opcja to kupno silnika,ale o tego jak wiadomo jest bardzo trudno. Jedyny sensowny to goły słupek za 3400,ale jakoś nie mam przekonania do sprzedawcy.
Ktoś przez to przechodził ? Ma jakieś rady ? Kosztorys ?
Dzięki za pomoc !
-
Hej,
Przerabiałem remont tylko troszeczkę mniejszy(zdecydowanie) Natomiast co do twojego problemu będzie ciężko zdecydować. Jeżeli planujesz jeszcze autem pojeździć to oddaj go do naprawdę odbrego mechanika i zrób remont. Pewnie wyjdzie kilka tys. ale będziesz jeździł długie lata.
Co do używanego silnika to straszna loteria...myślę ,że nikt Ci nie bedzie wysyłał i wkładał za free i tak naprawdę ciężko stwierdzić czy silnik też za chwilę nie będzie do remontu. Tutaj tylko sprawdzi się silnik z rozbitej alfy twojego kolegi który ma ją od nowości..Czyli praktycznie niemożliwe. Co do tego dołu to jak będzie bardzo dobra cena to weź i reszte się zrobi...albo poszukaj sprawnej.
Myślę ,że powinieneś się zmieścić w ok 4k-max. Będę w pracy to zrobię Ci wycenę przynajmniej za części jeżeli to Ci pomoże...robocizna zależy od mechanika niestety..