-
Dziwne dzwieki z rana
Od kilku dni, odpalajac auto z rana nam dziwne dzwieki od strony osprzetu. Dzis zdemontowalem pasek odpalilem i cisza, wszystkie rolki kreca sie lekko bez oporu.
Zastanawia mnie czy kolo pasowe na wale powinno miec lekki luz? Tzn lapiac kolo i szarpiac nim jest ciut wyczuwalny luz. Z drugiej strony na altku jest jednokierunkowe lozysko ktore nie zabardzo wiem jak sprawdzic.... Kreci sie w lewo i prawo tak samo a chyba powinno tylko w jedna strone? Jak to dokladnie sprawdzic? Jutro postaram sie nagrac tan problem.
-
Koło nie powinno mieć żadnego luzu
Wysłane z mojego Trooper_X55 przy użyciu Tapatalka
-
i to ono będzie chyba winne, wczoraj poszarpałem dziś z rana była cisza. dayco będzie dobrym rozwiązaniem?
-
Szczerze nie wiem. Ja kupilem febi i od dwoch lat spokoj
-
Witam. Mój kumpel mechanik kupująć mi nowe koło miał kupić Dayco, ale akurat niemieli na stanie, a mi auto było potrzebne i wzią Swag. Przyjeżdzam do niego do warsztatu i przy mnie rozpakowuje noew koło zafoliowane opakowanie, a tu naszym oczom w opakowaniu ukazuje się koło Dayco. I powiem szczerze jestem nawet szczęśliwszy bo Swag był tańszy o 30 zł, a w sumie mam Dayco.
-
Ostatnio autosklep mial dayco w dobrej cenie, przy okazji zmienie pasek, pamietacie jaki dlugi? 6pk.....??
-
To tak "przy okazji" wymien od razu rolki