Koledzy odkryłem ze jak włączam na automat by działał czujnik deszczu to i tak nie ma zasilania na ten czujnik, jest gdzieś jaki bezpiecznik ?
Printable View
Koledzy odkryłem ze jak włączam na automat by działał czujnik deszczu to i tak nie ma zasilania na ten czujnik, jest gdzieś jaki bezpiecznik ?
Proszę napisz to bardziej po polsku bo ciężko skojarzyć o co ci chodzi ... jednakże wnioskuje z tego co napisałeś ze chodzi ci o bezpiecznik do czujnika deszczu więc w instrukcji masz napisane
"Wycieraczka szyby przedniej, spryskiwacz szyby przedniej/wycieraczka szyby tylnej/czujnik deszczu (gdzie przewidziano) to ten sam bezpiecznik"
Kolego tak o to mi chodzi ale już jasne jest że to co mi chodzi to nie bezpiecznik bo wycieraczki mi działają, tyle już czytałem o tym czujniku deszczu i męczę się kupilem manetki co obsluguja czujnik i jak sprawdzalem to nie dochodzi napięcie do tego czujnik już chyba sie poddam. Chciałem sobie założyć dodatkowo to tylko problemy teraz mam i nikt nie jest w stanie mi pomóc.
Czujnik deszczu zasilany jest z centralki klimatyzacji.
Napisane z komóreczki!
Od klimy to mam błąd #czujnik mglowy# i nie moge go wykasowac bo też dokładałem ten czujnik i tez nie działa mimo załączeniu go w mes. A od klimy ma zasilanie ten sensor deszczu jak to ? To wycieraczki współpracują z centralą klimy myślałem że czujnik zaparowanie jest od klimy a nie deszczu tak czy tak to nic mi nie działa, moze tez dlategl ze robiłem proxy elm BT a nie przez elm na kablu.
I nikt nie ma pomysłu ?
Sprawdziłem schemat - czujnik deszczu jest bezpośrednio zasilany przez "pająka"
Opis:
Czujnik deszczu K85 połączony jest z elektronicznym urządzeniem w zespole przełączników pod kierownicą H5 do styku 4 konektora A, który go zasila, natomiast właściwy sygnał wysyła do styku 2 konektora A.
Kolego jaboleq. Mianowicie kupiłem sensor nr.46548671 i podłączyłem, kupiłem manetki długo szukane o nr. 735293309 które obsługują czujnik deszczu, zrobione proxy i nic nie ruszy. A jak sprawdzałeś te połączenia w eLearn ja nie sprawdzę bo nie umiem sie poruszać po tym programie jak co szukać. Co mi radzisz ?
Zobacz czy wtyczki przy manetkach mają w ogóle przewody z wtyczki do czujnika.
To jest ta wtyczka pod przełącznikiem wycieraczek taka największa ? Rozebrałem przełącznik mój stary i tam jakaś cała płytka jest ale co do tego co mam w samochodzie to sie nie dostane.