Witam, jak w tytule potrzebuję schematu instalacji klimatyzacji w AR 156, Jutro jadę do elektryka, ale muszę mieć jakiś schemat żeby dojść dlaczego nie działa mi klima :( A na majówkę przydalo by się żeby byla sprawna :cool:
Printable View
Witam, jak w tytule potrzebuję schematu instalacji klimatyzacji w AR 156, Jutro jadę do elektryka, ale muszę mieć jakiś schemat żeby dojść dlaczego nie działa mi klima :( A na majówkę przydalo by się żeby byla sprawna :cool:
Jesteś pewny, że to przez instalację elektryczną? Może czynnik chłodzący uciekł?
Jestem pewien bo milem nabite 400g czynnika i 7ml oleju (powinno być 650g i 140ml) ale spec powiedział że przy tej ilości czynnika powinna chłodzić i powinna się zalanczać. Mam objawy takie że kontrolka świeci ale sprzęgło przy sprężarce i wentylator nie zalancza się. Na pewno jutro sprawdzimy czujnik od ciśnienia ale musze wiedzieć co jeszcze moglo się zwalić i przydal by sie schemat :o
wrzuć na forum, pewnie sie przyda ludzikom, możesz posłać jak sie nie da mi na maila chętnie jazzu@hot.pl
Wyślij na tomi004@o2.pl DZIĘKI :)
Siema! Miałem podobny problem 1 miałem spalony bezpiecznik a po 2 także miałem uszkodzony zawór ( jak dobrze pamiętam i się nie mylę to zwrotny chyba tak się nazywał ) po wymianie zaworu i bezpiecznika klima chłodzi za wszystko zapłaciłem 200 zł
---------- Post dodany o godzinie 19:10 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:07 ----------
Aha bezpiecznik to ten od zapalniczki a jeszcze przekaźnik znajduje się koło akumulatora ! Po zrobieniu tego co pisałem klima chodzi więc może to co napisałem coś Ci pomoże bo mi także kontrolka świeciła a sprężarka się nie włączała !!
No dzięki za info dziś zrobiłem klimę okazało się że przekaźnik się spalił, teraz chłodzi jak marzenie :) ale jeszcze muszę poszukać przyczyny dlaczego wentylator od chłodnicy nie działa ;/
A właśnie jak jest u ciebie z tymi wentylatorami, obydwa się wlanczają przy używanej klimie czy tylko jeden dziala??
Siemka tak włączają się 2 wentylatory chwile po uruchomieniu silnika i włączeniu klimy !
Aha no dzięki za info muszę poszukać dlaczego nie działają:rolleyes: