Wielka prośba . Ile może kosztować remont silnika do mojej Belli?? rozrząd padł mi przed rondem na wolnych obrotach. Pytam orientacyjnie. Z góry dziękuje.
Printable View
Wielka prośba . Ile może kosztować remont silnika do mojej Belli?? rozrząd padł mi przed rondem na wolnych obrotach. Pytam orientacyjnie. Z góry dziękuje.
Ja miałem zerwany we wrześniu przy dojeżdzaniu do skrzyżowania, 10 zaworów pogietych nowe prowadnice planowanie głowicy itp nowy rozrząd wyniosło koło 3500zł z robocizna. Tyle że mam teraz inne problemy z tm silnikiem o czym pisze w innym temacie. Pilnuj mechanika żeby wsyztsko zrobił ok bo później takie problemy jak ja mam;/
O kurde to chyba najgorsza rzecz jaka moze sie stac alfaholikowi :( tak szczerze ile km zrobiles na tym rozrzadzie?
było około 60.000km Proszę wszystkich o pomoc czy opłaca się lepiej remontować czy odrazu kupić silnik?
ja bym szukał silnika za około 3.500zł znajdziesz już jakiś ... wymienisz rozrzad zalejesz olej ... i powinno być ok... aj aż przykro słyszeć że tak sie stało powodzenia alfaholikowi życze
Cześć.
Miałem 2 miesiące temu taki sam problem. Na wolnych obrotach z tym ze pasek sie nei zerwał tylko poprostu starło zęby na nim i wszystko zmieliło. Koszt 4500zł. :mad:. Nowy pasek napnacze rolki pompa wodna kable wys napiecia uszczelka pod glowicą uszczelka pod pokrywą zaworów badanie glowicy pod cisnieniem i na rendgen czy nie peknieta . Szczescie w nieszczesciu ze z tlokami wszytko ok , nowe zawory uszcelniacze szklanki. Chcialem jeszcze wymienic swiece 8szt :D ale juz kasy nie mialem. Oczywiście ole musialem wymienic 2 razy bo wymieniany byl tydz przed tym wypadkiem. Aha i jeszcze odrazu wymienilem filtr oleju i powietrza . Na auto czekalem 1miesiac :( .Czesci trudno dostepne. Na same szklanki 2 tyg poniewaz dostelem ale okazaly sie w zlym rozmiarze. Moim zdaniem poprzedni pasek byl jakis lewy moze chińszczyzna. Ledwo znaleźlismy na nim jakiekolwiek oznaczenia. Mechanik ktory w to sie bawil powiedzial zenigdy wiecej do tego sie nie zabiera :/. 2 walki rozrzadu.
Wiem że u mnie w mieście mechanicy boją sie Alf. Ilu bym ie spytal odpowiadaja ze do alf sie nie dotykają. Mają przykre doswiadczenia.
---------- Post dodany o godzinie 11:54 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:51 ----------
Nowego silnika nie chcialem szukac. A bo to wiadomo jaki bym kupił. A tak mam pewnosc ze mam teraz prawie to samo co po duzym remoncie :)
[QUOTE=FacesOfDeath;175916]pasek sie nei zerwał tylko poprostu starło zęby na nim[COLOR="Silver"]
Pasek nigdy sie nie zrywa, no chyba, ze jest jakies jego mechaniczne uszkodzenie (przeciecie). Tak sie tylko potocznie mowi "zerwal sie pasek rozrzadu" co w praktyce oznacza, ze zerwanych zostalo kilka, albo i wiecej zebow.
Pozdrawiam.
- Rafal
aaaaaaaaaa dzieki. Wiesz że nie wiedzialem hahahahah. To moje 1sze auto dopiero :)))))))
no z tym rentgenem to lekka przesada,ale liczy sie bajer,i tak klient płaci,lepiej by korby sprawdzil i sworznie tloka...
jesli to byl pasek Gates to mozliwe, bedac w firmie Gates w Legnicy slyszalem o mnustwie reklamacji z produkcji fabryki w Chinach,dostawali na ten temat biuletyny i czesc produkcji do poprawki, a zaznaczyc trzeba ze dostali do Chin nowe maszyny do produkcji,w Polsce byly "stare dobre,uzywki co poszly jako nowe"