Witam Panowie , falują obroty zaraz po odpaleniu jak i na ciepłym silniku. Czuć drgania na kierownicy . Od czego zacząć sprawdzanie , co przeczyścić. Nie ma żadnych błędów na kompie , moc prawidłowa , nowe świece.
Printable View
Witam Panowie , falują obroty zaraz po odpaleniu jak i na ciepłym silniku. Czuć drgania na kierownicy . Od czego zacząć sprawdzanie , co przeczyścić. Nie ma żadnych błędów na kompie , moc prawidłowa , nowe świece.
To jest 1.4 MA?
nie 1.4T JET
A dobrze wtyczki włożyłes od cewek?
Nie masz żadnej dziury w dolocie?
A lpg?
przed wymianą świec było to samo , bez LPG . Czy ten silnik ma EGR ?
EGR nie występuje.
A czy jak samochod toczy sie powoli na luzie powiedzmy 20km/h obroty są stałe czy tez falują? Wtedy komputer powinien je podbić i utrzymywac na jednym poziomie ok 1000obr.
Przychodzi mi na mysl do sprawdzenia
MAP - czujnik cisnienia powietrza na rurze dolotowej (odczyt wskazan)
Czujnik położenia wału korbowego - jesli pojawiaja sie rowniez problemy z rozruchem(dluzej trzeba krecic) czasami wystarcza przeczyscic
Adaptacja przepustnicy z czyszczeniem załatwi sprawe. To samo jak tez potrzymasz go na obrotach
Nieszczelny dolot, albo zabrudzona przepustnica
Dziś nagrałem film https://youtu.be/zGjZ_r0sTgE na zimnym silniku , czasem zdarza się to na ciepłym silniku .
Mam jeszcze pytanie jak wymieniacie filtr powietrza to czy po wymianie filtra ciężko jest założyć pokrywkę puszki filtra , u mnie trzeba się sporo namęczyć żeby to zrobić .Chodzi mi o te trzy zaczepy (zaznaczone na zdjęciu) że ciężko je wcisnąć na miejsce .
Gdzie szukać nieszczelności w układzie dolotowym (dopiero się uczę tego silnika ) .
Czy czyszczenie przepustnicy to można samemu zrobić , bo adaptację to chyba już chyba nie jest tak łatwo .
i co było przyczyną falowania?