-
błąd od świateł ??
Witam wszystkich mam pytanie czy błąd od świateł mijania tez jest wyświetlany między zegarami ? Po odpaleniu auta włączam światła pozycję błędu nie ma żadnego po chwili przełączam na światła mijania i tu wyskakuje prawa i lewa lampa jako błąd -- a tak zaczyna się moja historia 3 lata temu założyłem do Alfy hid ksenon i jak do tej pory wszystko było ok i w sumie jest bo cały czas świecą mimo błędu który jest wyświetlany i teraz tak myślę czy to nie będzie spowodowane może pozycyjny mi z przodu bo są na led canbus tydzień temu zakładałem nowe bo wytrzymują zaledwie do półtora miesiąca tylko czemu jak włączę pozycyjnego jest ok a jak włączę do nich mijania to wyrzuca błędy ?
-
Błędu mijania ci nie pokaże na blacie. Producent założył że jak już włączamy mijania to jest ciemno i w przypadku braku oświetlenia drogi użytkownik sam zauważy. Nie przewidział że w Polsce będą auta jeździły za dnia. Z logicznego punktu wychodzi ze gdy wlaczasz te hidy napięcie na pozycjach musi spadać i komputer interpretuje to jak spalenie żarówki.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
-
Alfa nie wyświetla błędu spalonej żarówki od świateł mijania natomiast wyświetla od pozycyjnych tył i przód, stop, rejestracja
-
Tak to wiem koledzy tylko właśnie mnie to zastanawiało czemu nie dawał błędu przy pozycyjnych a na mijania podawał wychodzi sprawdzić instalacje a najlepiej w postojowe włożyć zwykle w5 w i wszystko będzie jasne jak myślicie ??
-
Pamietaj to jest alfa tu wszystko jest mozliwe, a tak serio wsadz zwykle zarowki i sprawdz
-
Napiszę jak sobie poradziłem z komunikatem spalonych żarówek - mimo że wszystko świeciło.
Pod kierownicą tam gdzie masz bezpieczniki - wchodzi taka szara kostka z kablami - zasilanie. Wypnij ją na kilka sekund i wepnij z powrotem ... U mnie taki reset pomógł i spokój. Komunikat zgasł.
-
Litrów postaram się za to zabrać bo niestety zły stan zdrowia nie pozwala na wyjście na dwór jak zrobię to wszystko dokładnie opiszę i zacznę od tej kostki co kolega wyżej wymienił .
-
U mnie natomiast po wjechaniu na jakąś nie równość gaśnie jeden żarnik najczęściej prawy. Żarniki się kończą czy coś nie dobrego dzieje się z przetwornicami. Na desce nic nie wyrzuca.
-
Prawdopodobnie żarnik się kończy. U mnie też szybciej padł prawy. Czasami świecił czasami nie...zależy od dziury ;)
Wymieniłem oba i problem zniknął.
-
Ja wymieniłem 3 miesiące temu ale to idzie przez przetwornice i wątpię aby na tym polegał mój problem :/ na razie leżę jak betka chory ale jak już będę wstanie wstać to się biorę za to .