-
Kokpit i tunel
Witam. Posiadam Gtv przedliftowa i zastanawiam się nad zmianą kokpitu(nie całej deski) i tunela środkowego na ten poliftowy. Zastanawiam sie czy bedzie to plug and play czy to jakaś gruba rzeźbiarska robota?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
-
Zakładam, że masz pierwszą wersję kokpitu i chcesz zamienić na ph2...
Problem w tej modyfikacji leży w sterowniku klimy, u Ciebie jest sterowanie linkami, poliftowa ma już elektroniczny sterownik i silniczki. Innymi słowy, trzeba zostawić Twój sterownik i wkomponować go w poliftową konsolę.
-
Ok. A jak wygląda sprawa z tunelem środkowym? Dokładnie mam ph1 w zasadzi ta po małym lifcie bo już kierownica 3 ramienna i "ładniejsze" pokrętła nawiewów. W zasadzie bardziej mi zależy na tunelu niż na kokpicie środkowym...
-
Sam tunel nie będzie pasował do przedliftowej konsoli. Poza tym wykładzina jest zupełnie inaczej wyprofilowana więc musisz zmienić razem z wykładziną. Do poliftowego kokpitu pasują prawdopodobnie pokrętła od 156, nie porównywałem kostek ale wymiarami pasują no i są na linkę jak w Gtv.
-
Czyli najprościej będzie przymierzyć wizualnie co i jak pasuje i czy w ogóle da się cos z tego skleić... Myślałem ze może ktoś przerabiał juz temat...
-
Linka w 156 ?.... jesteś pewien ? Sterownik jest taki sam w gtv ph2/3 i właśnie alfie 156.
-
Nawet dwie linki tak samo jak w Gtv. W ogóle mam dwa panele od 156 oba z 99r różnica jest taka że jeden jest na linki a drugi jest w pełni elektryczny. Oba były kupione z allegro i tak są opisane markerem, nie mam 100% pewności czy na pewno są ze 156 bo osobiście ich nie wyjmowałem. W weekend mogę wrzucić zdjęcia i numery części.
-
Te ktore miały klimatyzację z funkcją AUTO zawsze są elektryczne, nigdy nie widziałem alfy 156 bez tej opcji, stąd moje wątpliwości. Ale jak były i na linki (na 100% bez klimy) to faktycznie można by pokombinować w tą stronę. Kwestia umiejscowienia włącznika klimy. Pokrętła są bliźniacze w gtv/spider i 156.
-
Jedyna różnica to na tym panelu ze 156 jest przycisk od podgrzewania tylnej szyby a w Gtv jest gwiazdeczka od klimy. Także ilość przycisków się zgadza. To fakt, taniej kupiłem elektryczne niż te na linki.
-
Czyli wersja bez A/C.
Ale, jest baza do modyfikacji kokpitu :-)