-
Problem z PDC
Siemanko :)
Właściwie już od samego zakupu pdc szwankowało i nie zawsze działało, ale w 90% tak, więc się tym nie zajmowałem. Ostatnio jednak już nie działa i chciałbym to naprawić, bo nie jest trudno przywalić cofając w GT. Byłem przekonany, że padł jeden z czujników, ale nie. Dziś przyłożyłem ucho do każdego i wszystkie cykają, światło tylne się świeci. Ktoś ma jakieś porady? Dodam, że przy załączaniu wstecznego jest tylko jeden ciągły dźwięk biiip (3-4s) i potem już tylko cisza.
-
Długi ciągły sygnał świadczy o nieprawidłowym działaniu. Jeśli sprawne są czujniki cofania i mają zasilanie to musisz dobrać się do centralki i tam szukać przyczyny. Jest na forum temat czujników parkowania i tam są opisy gdzie szukać centralki .
Wysłane z iOS za pomocą Tapatalk
-
-
Ooo, dzięki za rysunek.Bałem się, że caly układ będzie porozrzucany po całym aucie, a tu wszystko w jednym miejscu. Jak nie w Alfie normalnie :P
Istnieje możliwość sprawdzenia miernikiem poprawność działania centralki czy lepiej mieć inną na podmiankę?
-
Najłatwiej mieć na podmiankę ja niestety nie znam się na elektronice.
Wysłane z iOS za pomocą Tapatalk
-
No imasz jedyną GT na świecie z silnikiem Renault :D
-
U mnie też wszystkie czujniki cykały, ale dwa dosyć głośno, jeden średnio, i jeden dosyć cicho. Dwa ostatnie były do wymiany - teraz jest wszystko ok.