-
Katalizator
Mam wycięty katalizator, na sondach lambda emulatory, (105km, ts, 2005/6, 170k. km), wszystko byłoby świetnie gdyby problemy ograniczały się do checka zapalającego się raz na 1-2 miesiące. Kasuje błąd i jeżdżę dalej. Jednakże na komputerze czasy wtrysków mam wyższe o ponad 1,5s., powinny być do 2s, ja mam od 2-3,5s., przekłada się to na wyższe spalanie. Emulatory tak świetnie oszukują, że wali benzyny ile się da i tyle.
Postanowiłem nie kombinować z kolejnymi emulatorami tylko wspawać kata. Pytanie czy sięgnąć po uniwersalny (są takie na rynku) jeśli tak, to jakiej firmy, czy szukać anglika/po wypadkowca? Jak najoptymalniej rozwiązać ten problem? Wiadomo na allegro katalizatorów do tego silnika jest zatrzęsienie, oczywiście wszystkie w stanie bardzo dobrym, a i rozpiętość cenowa ogromna.
Dziękuję za wszelką radę.
-
Emulator (tulejkę) powinieneś mieć tylko na drugiej sondzie za katalizatorem.
-
Dokładnie, jak wstawiłeś emulator także pod sondę przed katalizatorem to nie dziw się tak wysokiego spalania.
-
Panowie, ok, jutro wymontuję tę pierwszą tuleje. Jeśli czasy wtrysków będą w normie, to będzie super, ale ja tak idąc za radą z naszego forum już robiłem, tzn. jeden emulator
pózniej dołożyłem drugi bo się check zapalał z błędem kata, tzn. sondy (sondy wymieniłem na nowe) - z braku kata sondy zgłaszały check'a.
Dziękuję za rady.
-
A jak kupowac kata to lepiej uzywany oryginał niz tani zamiennik.
-
1. Oryginał alfy jest pieruńsko drogi.
2. Zamiennik wiadomo, że dobry.
A teraz do meritum, kolega pracujący w firmie handlującej częściami x, znalazł mi katalizator dedykowany do alfy 147 do mojego silnika, taki sam jak był montowany oryginalnie.
Już go zamontowałem, efekt:
-jest znacznie ciszej,
-mam wrażenie, że płynniej,
-po przejechaniu 100 km w Warszawie, po Warszawie, średnie spalanie 8,9 l, a było 10,9 także jest różnica (jeżdżę raczej tak samo)
-chyba ciut ciut mniej dynamicznie niż wcześniej, tzn. nie wiem do końca bo nie warczy jak wcześniej na wysokich obrotach także może to tylko taki efekt.
Temat do zamknięcia.