-
2 załącznik(i)
sworzeń i tuleje pu
Mam problem bo padł mi sworzeń w wahaczu górnym tulejami pu i tutaj pyt czy mogę je wybić prasą i wprasować w inny nowy wahacz :D.Wiem że tuleje to stówka ale po trochę się zbiera a zabrałem się za remont alfy i z mechaniki tyle mi zostało
i pyt w czy ktoś ma te dwukoloroweZałącznik 196025
bo wyglądają podobnie oryg i czym się różnią odZałącznik 196026
jedno kolorowych chodzi mi o materiał z czego wykonana jest warstwa biała bo z prawej mam jednokolorowe i nie skrzypią dłuższy czas
-
Jeżeli PU są w dobrym stanie to możesz bez problemu wybić je (tylko ostrożnie) i wprasować do nowego wachacza.
-
jak ktoś ma opinie w jakich tanich wahaczach są mocne sworznie to byłbym wdzięczny testowałem fast wytrzymały 3 lata i dassel jak narazie z prawej strony trzyma się mocno dzięki za każdą opinie.http://allegro.pl/wahacz-gorny-alfa-...867468590.html bo np srl wierze w taką firmę bo łożyska robią porządne i czy ktoś miał z nimi do czynienia pytam bo sam pracuje na odlewni i nie wierze w te skrobane trw bo kto by miał na to czas i pieniądze.
-
Tuleje możesz za pomocą zwykłego imadła wyprasować i wprasować. Jeśli nie są zniszczone to mogą i w jeszcze kolejnym popracować.
Mocne sworznie? To jest loteria moim zdaniem ;)
Używaj znaków interpunkcyjnych, ciężko się czyta co napisałeś.
-
PU pasują głownie do TRW, inne zamienniki moga mieć inną średnice tulei i PU nie podejdzie.
-
Pasują do wszystkich miałem szczęście i kupiłem używkę w dobrym stanie za 30 zł a to skrzypienie to był śruba odkręcona od wahacza nie wiem jakim cudem ale na przyszłość żeby nie było problemu zrobiłem kontrę heh.