-
4 załącznik(i)
Przymulenie
Panowie, mój problem polega na tym, iż mam wrażenie,że mój 2,0 ts jest jakiś taki przymulony... Teoretycznie wkręca się ale jakoś nie ma wigoru ... Zajrzałem pod komputer i wywaliło p0130 i p1173. p0130 dotyczy braku sygnału z lambdy- czy jest możliwe,że gdzieś po prostu nie styka ? Czy Lambda ewidentnie jest do wymiany ?
Mimo tego błędu czytałem na jakimś forum AR,że komputer podczas gwałtownego przyśpieszania nie uwzględnia w ogóle sondy lambda, więc czy może mieć ona wpływ na zamulenie ?
dodatkowo błędu przepływomierza mi nie wywaliło, jednak czy takie różnice między kalkulowaną, a rzeczywistą masą powietrza są dopuszczalne ? ( zdjęcie)
Załącznik 196040Załącznik 196041Załącznik 196042Załącznik 196043
-
Sonda lambda odpowiada m.in. za skład dostarczanej do silnika mieszanki (na podstawie jej odczytów komputer dawkuje paliwo). Brak odczytu powoduje, ze silnik pracuje na parametrach awaryjnych, co w rzeczywistości oznacza znikomą reakcję na "gaz".
-
Można wsadzić uniwersalną bosha ?
-
tu opinie sa podzielone , u mnie nie jezdzila u innych tak
-
A co z tymi wszystkimi za 100 zł firmy getz itp, skoro jest gwarancja 12 mies ?
-
-
Bez problemu możesz wsadzić uniwersalną Boscha , a nawet od innego auta, szukając w ten sposób, że uniwersalna dla sondy z alfy i uniwersalna dla sondy z innego auta ma ten sam numer.
-
Poszedłem właśnie tym tropem i zamówiłem od Fabii, zobaczymy co z tego wyjdzie :)
-
W końcu pozbędziesz się problemu, u mnie błędy sondy już więcej się nie pojawiły :D