Witam.
Gdzie w komorze silnika znajdę zasilanie które będzie pojawialo się po włożeniu kluczyka ?
Printable View
Witam.
Gdzie w komorze silnika znajdę zasilanie które będzie pojawialo się po włożeniu kluczyka ?
eLearn i minuta szukania - tu masz fragment schematu spryskiwaczy reflektorów:
Załącznik 197079
na pinie 11 tego pomarańczowego złącza w skrzynce bezpieczników w komorze (od spodu) masz właśnie 12V po stacyjce. WIem że nie masz xenonów, ale w mojej gołej instalacji poliftowej to zasilanie było, więc myślę że u Ciebie też będzie.
Aha, jak nie chcesz dolutowywać się do instalacji, to wtyknij się płaskim konektorem w miejsce na pin 85 przekaźnika T17 od góry, będziesz mógł zawsze to łatwo zdemontować.
Czym to chcesz obciążyć?
Hej.
Chcę tam podłączyć dzienne ale coś jest nie tak...
Na tym plusie jak są podłączone to jak włączę kierunkowskazy to zaczynają mi dzienne migac ( inna częstotliwość niż kierunki ). Na plusie z aku jest OK.
Sprawdź z miernikiem w dłoni wszystko raz jeszcze. Plus po kluczyku masz na zacisku 87 powyższego schematu. Wiele osób tak podłączało, m.in. ja. Masę masz na pewno dobrą? Jeszcze raz- podstawa to miernik. Nie zapomnij o bezpieczniku przed modułem świateł dziennych!
Ja podpinalem się z dziennymi do skrzynki bezpiecznikow w miejsce bezpiecznika F23 bodajże
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Sprawdzałem z miernikiem. A masa wydaje się być ok.
Jak podpinam plus bezpośrednio z aku to nie ma problemu.