-
Szum w środku
Witajcie!
Czy u Was też jest głośno w środku jak jedziecie powyżej 100 ? Słychać taki szum jakby wiatr wpadał do środka. Czy to w każdej alfie jest słabe wygłuszenie czy tylko u mnie ? Jeśli u mnie to co może być winowajcą? Jak to sprawdzić? Bo uszczelki wszystkie są całe..
-
Przyjrzyj się tym plastikowym nakładką przy lusterkach w kształcie trójkąta. Minimalnie nie będzie stykała się z uszczelką i stąd może być ten szum.
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
-
Pojęcie względne. Skąd mamy wiedzieć co to znaczy Twoim zdaniem głośno???? Jak się przesiadłeś z opancerzonej bmw 7 to będzie głośno jak ikarusie. Jak jeździłeś autem niższej klasy to będzie cisza. Generalnie przy stówce to w 166 jest bardzo cicho. W porównaniu do konkurencji w tym segmencie też nie jest gorzej a nawet często ciszej. Tak więc nie wiem co masz na myśli.
Tak jak wspomniano za świst przy oknach często odpowiadają te odstające trójkąciki. Ktoś kiedyś też pisał na forum że miał zniszczone już całe uszczelki dookoła drzwi. Albo ktoś wyciachał wygłuszenie drzwi. Komuś kiedyś nie wstawiono w warsztacie wygłuszenia ściany grodziowej. Jest sporo możliwości ale nie wiadomo o co Ci chodzi :)
-
Wcześniej jeździłem 156 i mercedesem w210. W obu było ciszej ;)
Dzięki, sprawdzę dziś te trójkąty.
-
To na pewno coś jest nie tak złożone, mam 156 posiadam 1.8TS oraz 1.9JTD i jest w nich sporo głośniej niż w 166.