-
Wymiana Wnetrza na FL
Witam wszystkich. Jestem posiadaczem Alfy 156 z 99r z silnikiem 1.8 bez pełnej elektryki wnetzra i komputera pokładowego. Chcę wymienic cały panel srodkowy z wersji po FL. Czy ktos robił cos takiego i czy wszystko pasuje. Zamierzam kupic ramke zegarów, całe sterowanie klima i tunel srodkowy oraz ramke przy gałce zmiany biegów. Przymierzam sie do kupna srodkowego nawiewu na szybe z wyswietlaczem tylko ne wiem czy bedzie pasował i jak mam podpiąc ten wyswietlacz pod komputer. czy to wszystko wystarczy?? jakies problemy z tym zwiazane?
-
Szczerze ci powiem że wnętrze przed liftingiem jest bardziej ergonomiczne. Do czego zamierzasz podpiąć wyświetlacz jak nie będziesz miał czujników i twoje ECU nie będzie go obsługiwać - ten komputer to generalnie przydaje się jak umarłemu kadzidło
-
Przecież to nie będzie pasowało do tapicerek drzwi, oraz tunelu środkowego, które w wersji po FL są innego koloru i mają całkiem inną fakturę. Poza kwestią estetyczną, tam jest między innymi inne sterowanie klimatyzacją, gdzie indziej jest wiele włączników i jeszcze pewnie wiele ukrytych różnic.
-
Dac sie da, ale spooooooooro roboty Ciebie czeka , bez qumatego elektronka nie podchodz
Ja ten manewr zrobilem tyle ze 2 miesiace bez auta rozgrzebane stalo zanim zaqumalismy co do czego laczyc
komputerek i tak bedzie pokazywal bledy na dzien dobry bo nie podlaczysz tego czego nie ma
Na dzien dzisiejszy powiem ze operacja nieoplacalna
-
na alfaklub kolo robi alfe. zapytaj go.
-
widze ze nie tak łatwo z tym wszystkim jest. sporo problemów przed jak i po zmainie :) wiec zostaje przy obecnym a wnetrze zmienie jak i zmienie na wersje po FL :D