-
Błędny Card Code?
Witam,
Przeszukałem całe forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, więc zakładam temat. Alfa 147 1.9JTDm polift 2007r. Chcąc zaprogramować pilot w FES/Alfa OBD potrzebuję Card Code i takowy posiadam, lecz obydwa programy nie przyjmują go ( informując, że 3 złe próby skutkują blokadą na 30min ). Czy to oznacza, że coś było grzebane? Ktoś zna następstwa "nie przyjmowania" code card? Jak na złość, gdy kupiłem auto, to bateria od kluczyka była całkowicie rozładowana ( pewnie od dłuższego czasu). Czy jest jakaś opcja odczytania tego kodu? Do ASO nie ma co dzwonić skoro mam kartę, może z kluczyka albo coś ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Marek
-
- jeśli masz Card Code a body nie przyjmuje tego kodu, to jest tylko jedna opcja, był wymieniony body komputer.
- potem majster zrobił z ECU Virgin state i zaprogramował stare klucze do nowego body.
- co teraz można zrobić ?
- jak ma się dużo pieniędzy to dzwonimy / jedziemy do firmy Ko-Car
http://www.kocar.com.pl/
- druga alternatywa to szukamy elektronika do odczytu eepromu z body albo porzez wtyk EOBD albo po wyjęciu body z eepromu (flasha)
- kiedyś ktoś oferował takie usługi swego ojca, można poszukać jeśli to jest jeszcze aktualne.
-
Dzięki wielkie za odpowiedź. Niestety Tychy baaardzo daleko :) Czyli pozostaje próba odczytania kodu bezpośrednio z eepromu. Orientujesz się może czy to skomplikowana operacja i wykonalna we własnym zakresie ( biorąc pod uwage koszt zakupu sprzętu )? Poleca ktoś z forumowiczów elektronika w obrębie kujawsko-pomorskiego?
-
Wiem że daleko, lecz w Krakowie jest Enigma Serwis http://enigmaserwis.nazwa.pl/#kontakt
Za zczytanie kodu i zaprogramowanie kluczyka, żądają 150 zł- czas operacji około godziny.
Masz poglądową cene.
U mnie samochod nie reaguje na zaden guzik, bateria nowa, wiec chyba sam sie rozkodował ;)
-
Jak umiesz lutować dosyć precyzyjnie to nie jest skomplikowana.
Do odczytania motorolka.
Na jeden raz zdecydowanie się sprzętu nie oplaca kupować.
-
[MENTION=69491]maras14[/MENTION] w Bydgoszczy Wileńska 14. Dorabiają kluczyki i bez problemu kod z body wyciągnęli.
-
Panowie wielkie dzięki za odpowiedź.
[MENTION=27307]lutek26[/MENTION] orientujesz się jak cenowo to wychodzi? Tak jak kolega wyżej wspomniał i czasowo też ? Google podpowiada, że jest to "Awaryjne otwieranie samochodów i mieszkań, Wileńska 14, 85-013 Bydgoszcz tel. 52 345 65 08" ? Rozumiem, że będą wiedzieli o co biega i nic nie popsują :) :)
-
Dorobienie scyzoryka z 3 przyciskami z alarmem fabrycznym 450 zl ..w czasie ok 2h.I to wszystko bez karty kodów.
Ale samo wyciągnięcie kodów to musisz sam zapytać.
-
Wyciągnięcie kodu z body i doprogramowanie kluczyka ok. 150zł, potwierdzone info :) Jestem umówiony po majówce, dam znać jak coś.
-
Cieszę się że pomogłem..
Sam kod w ASO ok 200 i to po nr vin...A jak ktoś zmieniał body to ASO i tak poda kod nieaktualny.