-
Pytanko klima??
Mam 156 od 2 miesięcy i klima od początku nie działała jak miała.
Byłem dziś na darmowej diagnozie i tam stwierdzili że jest pusta i trzeba posprawdzać czy układ jest szczelny itd i napełnić ją, koszt do 250 złoty.
Zna może ktoś jakiś dobry i tani serwis w okolicy Jastrzębia, Rybnika i czy zaryzykować samo napełnieni czy ja sprawdzać??
-
masz dziwny delemat...
przy napełnianiu klimatyzacji jedno jest powiązane z drugim.nikt ci nie napełni klimatyzacji bez wcześniejszego sprawdzenia szczelności instalacji,takie są wymogi.
według mnie nie ma się nad czym zastanawiać.
jeśli jest jakiś układ w aucie to chyba logiczne że powinien być sprawny.
pozdrawiam!!!
-
Równie dobrze jeżeli będziesz miał dziurę w kole możesz dopompowywać bez łatania. --- Przed nabiciem i tak będą sprawdzać szczelność, w Wałbrzychu taka przyjemność w zeszłym roku 170zł. Jeżeli chcesz mieć działającą klimę wydaj te parę złociszy na sprawdzenie i całą resztę.
-
W okolicach Skoczowa robią darmowe sprawdzenie klimy, sprawdzą szczelność powiedzą co i jak trzeba zrobić, dobrzy fachowcy :)
Jeśli interesują Cię te okolice.
-
maszyna najpierw powinna wykonać test podciśnienia dla sprawdzenia szczelności układu, a potem jeśli jest wszytko oki uzupełnić układ czynnikiem, jest to cały proces który jest automatyczny, jeśli układ masz nieszczelny żeby wykryć miejsce ewentualnej nieszczelności należy uzupełnić układ czynnikiem podanym z barwnikiem który widać pod lampą ultrafioletową i powinno to być bezpłatne,