Vtam
Czy może ktoś używa tego wynalazku ??
Chciałbym poznać opinie... :)
Printable View
Vtam
Czy może ktoś używa tego wynalazku ??
Chciałbym poznać opinie... :)
ELM na bluetooth i telefon z zainstalowanym torque, czy alfaobd i masz to samo. Pokaże błędy i nic więcej.
Nigdy nie miałem z czymś takim do czynienia - nie miałem eobd - więc pytam czy warto :)
Sama aplikacja Yanosika jest bardzo dobra, ale dla mnie "podręczna" obsługa błędów w AR to tylko AlfaOBD. Torque Pro jest uniwersalny i da radę praktycznie z każdym autem, ale moim zdaniem mimo wszystko AlfaOBD bardziej funkcjonalna.
To chyba w moim przypadku lepiej będzie ten TorquePro... bo mam jeszcze inne auta w domu, niestety nie Alfy ;)
A do tego jaka będzie najlepiej aplikacja ??
Torque, Alfaobd, Yanosik to wszystko są tylko aplikacje. Interfejs na bluetooth musisz mieć osobno w postaci ELM327, albo "Yanosik Connect", który coś czuję nosem że jest tym samym elmem, tylko przepakowanym w firmową obudowę, ew. celowo zamkniętym oprogramowaniem żeby działał tylko z Yanosikiem. Kupujesz elma który działa z wszystkimi autami, do alfy instalujesz sobie alfaobd demo które wystarczy do podstawowego odczytania błędów, a do pozostałych aut na tym samym telefonie i tym samym elmie możesz korzystać z torque (mam kupione pro i imo szkoda kasy ponad to co ma darmowa wersja).
Dzięki za info :)
Tego mi było trzeba