Problem z silnikiem, Giulietta 2.0 JTDM/170 KM, problem z start/stop???
Panowie,
Kupiłem lekko uderzoną Giuliette z 2011 roku, 2.0 jtdm/170 KM, (od dołu: zderzak, chłodnice, rurki klimy), Auto chodziło, ale nie jeździłem nim bo nie miało chłodnic. Auto miało slaby akumulator. po zrobieniu wszystkich elementow wsiadłem do auta, aby odbyc pierwsza podróż i zonk. Auto po przejechaniu kilkuset metrow zaczęło tracic moc, zapalila się lampka "check engin" i zgasło. Nie moglem jej zapalić. po minucie-dwóch znow zapaliło, ruszyłem i znow po kilkuset metrach stracilo moc, check engin i zgasło. znow nie moglem jej zapalić, po kilku minutach odpalil od reki...Wymieniłem akumulator na nowy i specjalny do "start/stop". Auto po tygodniu stania, odpalilo od reki, pochodziło kilka minut i zgasło. nie chciało odpalić przez minute, dwie i znow zapaliło...Ruszyłem i po kiluset metrach znow, traci moc, check engin i zgasło. Dodatkowo zapaliła się lampka wykrzyknika w kółku, czyli od systemu "start/stop". Czy wiecie co to może być? mieliście to u siebie? Czy problem z systemem "start/stop" może dawac takie objawy?
Z góry dzięki za rady!
maciek