Przepływomierz dziwne zachowanie.
Cześć,
Ostatnio miałem wymianę filtra powietrza, a przy okazji że przepływka już trochę zaczynała słabiej pracować postanowiłem ją wyczyścić no i to całe czyszczenie spowodowało że powiedziała papa. Kupiłem drugą nówkę używkę z tymi samymi numerami 019. Podpinam ruszam muł jak wcześniej, no fakt używana może uszkodzona tak? ale dlaczego na tej przepływce nie wywala błędów? Na mojej starej napięcie w mesie na intake air 2.55v za to air signal stoi na 1.019v. Na drugiej w pierwszej kolumnie podobne napięcie za to tam gdzie na uszkodzonej mialem 1~~ to tutaj na zaplonie mam 1V, na jalowym 2.20V i wraz ze wzrostem obrotów napięcie rośnie. Sprawdzałem wtyczkę tzn próbowałem podginąć blaszki bez rezultatu. Psikałem po wtyczce. oglądałem jako tako te kable wszystko wydaje mi się ok. Chociaż może coś jest i walnięte w elektryce więc wole zapytać czy uwalony przepływomierz może nie wywalać błędów a jednak nie działać prawidłowo. Dziwnie to się zachowuje bo na obu przepływkach widocznie uszkodzonej i tej tak samo się zbiera.Pomyślałem dolot nieszczelny trzeba troche poszarpać za obudowe filtra zeby wyszłą no to położyłem się na ziemi złapałem za rure od IC idącą do obudowy filtra powietrza ściskam i coś słabo mi ją rozprężało ogólnie może przy 3.5-4 tys obrotów nie dałem rady utrzymać jej ściśniętej ale to może w związku że mnie grypa łamie to i człowiek słabszy :D. Dzięki za rady. W razie potrzeby mam log. Ale skrótowo min 450-680~ wartości przepływomierza