-
Ciężkie odpalanie
Witam, posiadam alfę 159, alfa po nocnym postoju na parkingu cieżko odpala kręci, kręci , kręci aż załapie i odpali, po natychmiastowym zgaszeniu i ponownym odpaleniu już odpala dużo lepiej prawie normalnie a jeśli chwile pochodzi odpala z pół obrotu, co może być przyczyna? Na komputerze nic nie pokazuje żadnych błędów . Proszę o pomoc bo bardzo mnie to martwi.
-
Wtryski, egr, klapy wirowe, kompresja do sprawdzenia jeśli wszystko na tip top to załóż rozrusznik od 2,4
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
-
A z wtryskami to co może być nie tak ?
-
Np leją za mocno
-
I co trzeba z nimi zrobić wymienić czy co, jestem w tym temacie zielony wiec pytam, i dzieki za odpowiedzi :)
-
Zacząć można od komputera jak pracują lub poproś lokalnie może kto na zlocie ci popatrzy.
-
temat przerabiany ostatnio w mojej... po regeneracji rozrusznika i wymianie wtrysków problem ustapił, teraz pali pięknie od strzału :)
-
Rozumiem, że przed odpaleniem czekasz, aż świece żarowe zrobią swoje.
-
u mnie (też 120 KM) to był czujnik położenia wałka rozrządu, zakłócał ECU i silnik mimo kręcenia nie dostawał paliwa. Jestem 20000 km po wymianie, nie powtórzyło się.
-
Mi też słabo odpalała (8v). Jeżeli wtryski, klpay itd bedziesz miał spoko to polecam zwiększyć dawkę startową - mi pomogło i pali od strzała. Widziałem też, jak wcześniej kolega pisał, że rozrusznik z 2.4 pomaga, więc może też warto. U mnie miał problem z paleniem w cieplejsze dni, natosmiast w zime bez problemu. Chodzi o to, że komp w cieplejsze dni daje 2x mniej paliwa na rozruch.