-
Wymiana zderzaka pytanie
Witam,
W wyniku uderzenia w lisa pękł mi zderzak i muszę go wymienić w mojej 159, znalazłem coś takiego w sieci: http://allegro.pl/zderzak-przedni-al...131538970.html,
Jednak nie ma on otworów na czujniki parkowania, jak to jest czy wystarczy je tylko nawiercić, czy potrzebne są jakieś specjalne modyfikacje?
Z góry dzięki za odpowiedź
-
Nawet nie zaprzątaj sobie głowy takim czymś. Kup orginał z PDC. Ewentualnie go przemalujesz i będzie jak ma być. Nowy zamiennik po naprawie? O co to chodzi? Śmieszne.Więcej niż pewne, że będą duże kłopoty z jego spasowaniem. Ewentualnie oddaj swój zderzak do spawania.
-
Pokaż to uszkodzenie.
Jeśli nie jest duże i w "złym" miejscu to opłaca się bardziej to pokleić niż kupować taki zamiennik.
-
2 załącznik(i)
Pękł niestety cały, osłna pod zderzakiem też naruszona dodatkowo halogen się rusza.
Załącznik 200074
Załącznik 200075
- - - Updated - - -
Co myślicie o tym zderzaku? Wydaje mi się że czujniki parkowania są tak jak u mnie, chyba wystarczy przemalować i założyć.
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-prz...808552072.html
-
To chyba dzik był:)). Ten drugi zderzak co wkleiłeś, jest znacznie lepszy bo oryginalny. Kup i przemaluj. A może uda Ci się znaleźć od razu w kolorze pasującym. W halogenie najpewniej pękła ramka mocująca jest dość cienka. Z drugiej strony podjedź do magika od spawania plastików, niech on oceni czy to naprawialne. Nie takie cuda robią.
-
No tak, tego nie pokleisz ;)
Miałem taki dylemat i gdy szukałem, było sporo kompletnych, tj z kratkami. Twoja kratka pewnie też nie ocalała?
-
Dokładnie to pożyczyłem auto kuzynowi i on wjechał nawet nie wiem czy to borsuk lis czy dzik, kratkę właśnie mam całą, tylko jeden plastik od mocowania pękniety ale to da się naprawić,
Najgorsze, że średnio znam się na tych zderzakach jeden koszutje 400 drugi 1000, nie za bardzo wiem czym się różnią, a kolor to ciężko będzie dopasować bo to jakas odmiana czarnego black pearl czy coś takiego i pewnie bedzie sie różnić od tego co na zdjeciu, dlatego też myślałem że zagruntowany zamiennik do malowania to będzie dobra opcja.
-
Kolor swojego samochodu znajdziesz na tabliczce na klapie bagażnika. Zderzak im droższy to teoretycznie ładniejszy, mniej obity. Nówka oryginalna to około 1300 złotych. Niestety znów sprawdziło się porzekadło, że żony, samochodu i zegarka się nie pożycza.:)). Spróbuj kuzyna za kieszonkę pociągnąć w końcu to on popsuł.
-
Zgłosiłem na ac, także jakiś budżet jest (a kuzyn ewentualne zwyzki pokryje), ale masz rację porzekadło niestety się sprawdziło. Widzę, że dobrze że zapytałem bo okazuje się że ciężki temat z tym zderzakiem, no nic będę musiał jakoś z tym powalczyć.
Podjechałem dziś na spawanie plastików okazało się, że mocno popękany ale wszystie elementy są, kratke też mam także wychodzi na to, że z dużej chmury mały deszcz :)
-
Jeśli masz AC i chcesz mieć dobrze zrobione, to oddaj do ASO na bezgotówkowe. Będziesz miał nowy zderzak i teoretycznie powinni dobrze pomalować :)