-
3 załącznik(i)
Naprawa szyby
Witam na forum.
Chcialbym podpytać co polecacie do naprawy szyby w Alfie Romego GT. Niestety na przedniej szybie jest wgniotka dokładnie na wysykości oczu. Wygląda to tak jakby ktoś to czymś "wypalił" a nie np. kamień.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
-
Odprysk, i niestety ślad zostanie, nawet jak zrobią żywicą. Na przyszłość zaklej jakąś naklejką takie uszkodzenie i jak najszybciej do szklarza.
-
Nie moge odtworzyć zdjęć na fonie ale,
jeśli głębokość odprysku nie jest duża to może spróbuj zestawem naprawczym, nie wiem dokładnie jak to się nazywa, może ktoś z forum ci powie ale widziałem W programie ,,101 napraw,, i zdało to egzamin. Myślę że będzie to tańsze niż zaprowadzisz do szklarza
-
-
Takie odpryski najpierw się nawierca, oczyszcza i odsysa brud a potem jest w to miejsce wstrzykiwana żywica światło-utwardzalna. O ile nie ma szansz, żeby to całkowicie zniknęło o tyle nie będzie to już tak bardzo widoczne i będzie miało większą stabilność (mniejsza szansa na dalsze pęknięcie). W zaprzyjaźnionym warsztacie autoryzowanym między innymi przez Pilkington'a taka usługa to 50-100 zł.
-
Ok, wielkie dzięki za info.
-
Możesz w nordglassie popytać czy czegoś taniego Ci nie skleją, ja u nich niedawno kleiłem i dobrze to zrobili, praktycznie nie widać.