-
Abs
Witam temat pewnie oklepany ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi akurat na moje pytanie :D
Jakoś od półtora roku nie działa abs. Kontrolka abs i ręcznego pala sie jednocześnie. Podjechałem na kompa, wykazało centralke. Zamówiłem używana pompę, wykręciłem centralke i podmieniłem ze starą. Niestety problem nie znikł. Wcześniej były wymieniane czujki abs które były w kiepskim stanie i delikatnie zacinał sie prędkościomierz po wymianie cetralki juz nie przycina. Teraz pytanie, czy jest możliwość że trzeba wykasować błedy aby załapało ? Dodam że obie pompy działają. Sprawdzałem na prostowniku.
-
Nie potrzeba kasować błędów, jeśli cały układ jest sprawny to będzie normalnie działać i nie będzie świecić kontrolka ABS. Błąd można wykasować przy okazji. Bardzo ważne to czyste i nie popękane wieńce, poprawnie zabudowane czujniki ABS.
-
Przeglądnij raczej instalację elektryczną ABS'u. Miałem podobnie i miałem gniazdo upalone :)
-
Juz mam... A pytałem wcześniej czy byly wymieniane bezpieczniki a autko po ojcu nawet nie wiedzial ze jest od zasilania. Problem rozwiązany po wymianie bezpiecznika, nie potrzebnie pompa kupiona :)