witam problem polega na ty że kiedy właczam krótkie światła to nic nie świeci a jak włanczam długie to świecą krótkie a długie wcale... pozdrawiam
Printable View
witam problem polega na ty że kiedy właczam krótkie światła to nic nie świeci a jak włanczam długie to świecą krótkie a długie wcale... pozdrawiam
Do elektryka jedź, na forum nikt Ci nie pomoże zdiagnozować na odległość. Problem strikte elektryczny przecież, pewnie miałeś coś lepione i ktoś gdzieś źle poskładał, albo po prostu Ci elektryka zwiariowała sama z siebie w co wątpie :)
Jeśli stało to się samoistnie to stawiałbym na manetkę pod kierownicą.
samoistnie raczej nic takiego się nie dzieje. Ktoś ulepił lepa i teraz jest bigos....
Samo się stało, czy tak cały czas było? Jak cały czas to może przełącznik pod kierownicą? Ja tak kiedyś w Bravie miałem, że padł w manetce włącznik od krótkich to odłączyłem żarówki od długich i włączałem długie żeby mijania świeciły :) Jeździłem tak z 2 tygodnie dopóki nie doszedł nowy przełącznik.
Może tu jest to samo? Sprawdź żarówki czy są wszystkie podłączone. A jak się nagle stało, to elektryk. Przełącznik raczej nie, bo wtedy padłoby jedno przełożenie, a nie tak, że mijania świecą tylko przy włączonych drogowych, ale drogowe wtedy nie świecą.