Witam,
Wiecie może jak naprawić kontrolke rezerwy poniewaz zegar ze wskaźnikiem działa i jest podświetlany natomiast nie działa pomarańczowa kropka czy tam wchodzi osobna żarówka czy dioda?, dzięki za podpowiedzi
Printable View
Witam,
Wiecie może jak naprawić kontrolke rezerwy poniewaz zegar ze wskaźnikiem działa i jest podświetlany natomiast nie działa pomarańczowa kropka czy tam wchodzi osobna żarówka czy dioda?, dzięki za podpowiedzi
Sprawa pierwsza to czy na 100% jesteś pewien, ze to sama dioda, nie jestem pewny czy lampka jest uzależniona od wskazówki paliwa.
Ale jezeli chodzi o samą wymianę to trzeba się dostać do zegarów środkowych i puźniej do wnętrza tego od paliwa więc troszke zabawy Cię czeka!
Z tego co pamietam i tak po przekręceniu kluczyka rezerwa powinna się świecić do ustalenia poziomu paliwa a u mnie nie świeci.
dokładnie po włączeniu kluczyka na pierwszą pozycje przez chwilę się powinna zaświecić lampka rezerwy. Jeżeli świeci się cały zegar a pomarańczowa nie to widocznie jest osobna i się przepaliła
Musisz zacząć od mieszka gałki zmiany biegów bo ja ostatnio rozkręcałem konsole u siebie. Pozniej zdjąc takie gumowe dziadostwo pod popiołką i tak zobaczysz srób kilka. Reszta jest na zatrzaski jak dobrze pamiętam więc musisz pokombinować, zeby nie pourywać ;) pozniej zegary łatwo wyciągnąć.
ja proponuję od razu zakupić więcej żarówek 1,2V w ASO cena ok 1zł stacja benzynowa ok 1,5zł i jak już masz cały środek wyjęty to wymień też żarówki w zegarach (temp. cieczy chłodzącej, zegarka, wskaźnika paliwa) pokrętłach od nawiewów i temperatury, podświetlenia zapalniczki. Koszt nie duży ale jak znam życie, spali się jedna później kolejna i tak w koło i moim zdaniem lepiej wymienić wszystkie od razu ;)