-
witam..chciałbym kupic
alfe 156 jak w linku nizej podanym:
PIĘKNA ALFA 156, 2.0 16V, SKÓRA (618879536) - Aukcje internetowe Allegro
zarejestrowałem sie tutaj ponieważ chciałem od właścicieli wiedzieć co o nim myślą jakie maja doswiadczenia/e mam niecałe 14000 na kupno samochodu ,chciałbym alfy i tu prosiłbym was o małe doractwo w tej sprawie na co uwazac w takich modelach czy warto kupowac za takie pieniadze ?? i jak wygląda eksplacja w wybranym modelu??pozdrawiam:)
-
Ja mam 166 i nie do końca jestem pewny , czy tak samoa jest w 156 , ale zakładając , że tak , to przede wszystkim posprawdzaj całą elektrykę , nie ulegaj złudzeniu , że nie swieci jedna żarówka to drobnostka w alfach to nie małe koszta. Klimatyzacja , nawiewy, wycieraczki itp.
Następna sprawa to karty kodowe . No i zawieszenie , jak cos stuka , puka lub skrzypi , odrazu targuj 2 tys w dół, bo to oznacza , że juz zawiecha do remontu sie zbliza. Na temat silnika sie nie wypowiadam bo jeżdzę dieslem JTD , celowo zreszta , bo przy przebiegach powyżej 200 tys km , tylko mozna liczyc na w miarę zachowany dobry stan diesla , benzyna przy tym przebiegu to dla mnie staruszek po 80 - tce lub emeryt po szlifie, obym sie mylił , zyczę owocnego wyboru , osobiście doradzam JTD , spalanie nieporównywalne z benzyną.
I kończąc dla mnie to auto warte jest 10 tys zł. Bo 3 tys wsadzisz po zakupie na bank !