-
amortyzatory
Witam
Jestem trochę zmartwiony ponieważ dwa tygodnie temu wymieniałem amortyzatory z przodu na nowe ogólnie wszystko jest w porządku nic nie stuka dziury wybierają dobrze lecz gdy byłem dzisiaj na przeglądzie to wyszło że amortyzatory z przodu maja ledwo 50 procent i teraz moje pytanie czy amortyzatory są uszkodzone a może musza się jakoś ułożyć ?
Pozdrawiam !
-
Ja bym się raczej nie przejmował u mnie po wymianie amorków na kyb na stacji pokazało 65%. Każda stacja pokaże inny wynik. Jeśli samochód nie nurkuje nie buja nim to raczej wszystko jest ok. Sprawdź uginając ręką błotnik czy amortyzator dobrze odbija i nie buja. Na wskazania tłumienia na stacji wpływa ciśnienie w oponach, rozmiar felg itd ew. nawet jakieś luzy na zawieszeniu.
-
no to fajnie trochę mnie uspokoiłeś jutro sprawdzę odbijanie. :)
-
Nie ma co brać do głowy u mnie w poprzednim aucie na wylanym amorku pokazało sprawność 78% :D a na dziurach tłukł już niemiłosiernie :D
-
He he, ja sprawdzałem amory w Alfie z tyłu też wyszło koło 75-78% sprawności, pojechałem w trasę, a amor wylał następnego dnia. W innym przypadku wymieniłem w Corsie amorki z tyłu, sztywna była jak nówka z salonu, pojechałem na stację pokazało.... 0 sprawności :D
-
Tak, żaden amortyzator nie będzie miał sprawności 100% podczas testu, jest to po prostu niewykonalne na aparaturze pomiarowej dostępnej na naszych SKP
-
Po prostu byłem bardzo zdziwiony bo we wcześniejszym samochodzie który miałem wyszło ze amortyzatory maja 93 % gdy przez 3-4 lata nic nie było w zawieszeniu robione . A jadać samochodem z miesięcznymi amortyzatorami pokazuje 53 %.