-
Rury intercolera/turbiny
Cześć wszystkim sprawa tego typu szczeliła dolna rura od intercolera zrobilem ja doraznie ale potrzebuje namiary na kogos kto stosuje jakies zamiennik chodzi mi o to żeby przerobic to tak dac dwa kolanka gumowe a po srodku rura aluminiowa poza tym zauwarzylem ze bodajrze w rurze od turbiny tej gumowej ktos zrobil jakis patent i w otwór który tam jest zaślepł go kołkiem drewnianym jesli macie jakies info zdjecia co do układu powietrza czujników itd prosze o info dodam ze auto jezdzi normalnie ma moc i nie kopci wedlug mnie jest ok ale nie daje mi spokoju to zaslepione miejsce
-
Masz na forum kolege misia ktory robi gotowe rury z kwasiaka,ew fmic dobierasz kolanka opaski, rure tez tam kupisz. W moim watku masz foto jak wygladaja rury od miska:)
klepniete ze swype
-
Czy ktoś się orientuję kwasówka , alu . I czy aluminium na dolot się nadaje (nie utleniania się), wiadomo kwasówka lepsza, ale cena też jest istotna.
Ktoś przerabiał temat ?
-
Alu i nierdzewka to dobre materiały na dolot, wiadomo alu będzie lżejsze. Dla mnie większych różnic brak. Ja mam cały dolot z nierdzewki i jestem zadowolony
-
a ja nie jestem zadowolony z tego rozwiązania.....już 3 razy puściły mi te opaski od fmic w miejscach gdzie złączki nachodzą na plastikowe czesci.bo na kwasie można dokręcić na maksa a tu istnieje obawa by nie przedobrzyc....a i same śruby w tych opaskach są ciut za krótkie
-
Mam opaski sgb 54 mm skręcone mocno ale z wyczuciem, ani razu mi nie spadło;) teraz przy fmic mam opaski szerokie elastyczne. Lepiej trzymają moim zdaniem
klepniete ze swype
-
A to cenna informacja, w drodze rozpięty dolot to nic fajnego. A co do opasek może warto poszukać innych.
-