Syczenie przy skręcie kierownicy w lewo
Witam, mam taki dziwny problem, mianowicie podczas skręcenia kierownicy w lewo, gdzieś z pod dechy za kierownicą słychać wyraźne syczenie jakby powietrze z koła schodziło. Dzieje się to tylko przy skręceniu kierownicy w lewo tak gdzieś o 70-80 stopni, np. trzymam kierownice w tej pozycji na postoju i syczy cały czas. Co to do diabła moze być ?
Cytat:
Napisał
Argosan
to domysł czy doświadczenie ? pompe by było słychać dobrze na zewnątrz a tutaj bardziej w kabinie.
Nikt nie pomoże ?
Dziś odebrałem pompę wspomagania z regeneracji (Brera). Objawy były dokładnie takie same jak opisujesz. Z tego co doczytałem na forach to częsta przypadłość Belli. Podobno pomaga zastosowanie Archoila 9100 - lub podobnych :) To akurat informacja niesprawdzona przeze mnie ale specyfik zamówiłem i mam zamiar zastosować w pompie jak i przekładni zmiany biegów. Zobaczę z jakim skutkiem. Mam nadzieję na przedłużenie żywotności. Pozdr!
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Cytat:
Napisał
Argosan
Oo no to ciekawe :-) jeszcze czegos nie widzialem, a miales jeszcze jakies objawy poza syczeniem ? Ile dales za regeneracje pompy jak mozna wiedziec?
Syk, szum zwiększający się wraz wychyleniem kierownicy w lewo a mniej w prawo. Mechanik twierdził, że spokojnie mogę jeszcze z rok pojeździć ale skoro i tak była "na warsztacie" to zdecydowałem ją zregenerować. Poszukałem na Allegro i znalazłem firmę do której miałem najbliżej i z najniższą ceną. Tu podaję namiary: Kuzicars Kraków tel. 604297953. Skasowali mnie 400zł i udzielili rocznej pisemnej gwarancji. Akurat miałem wyjazd do Krakowa więc załatwiłem sprawę osobiście. Jak będzie się pompa sprawować to zobaczymy z czasem. Podobno wlanie Archoila 9100 pomaga w takiej sytuacji i przedłuża okres między regeneracją/wymianą ale jakoś w akurat takie cuda nie wierzę natomiast kupiłem butelkę i wleję teraz, po regeneracji.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Prośba do moderatora o skasowanie tego postu. Dziękuje