147 1.9Jtd 16V problem z mocą
Witam, mam nadzieję, że ktoś miał podobny problem i pomoże.
A więc tak, kupowałem auto dobre 1,5roku temu, na początku fajnie się zbierała, od 1,9-2tys wbijało w fotel, a teraz jest problem zaczyna podobnie (nawet nie tak samo mocno) wbijać dopiero przy 2.6tys, ogólnie jest zauważalny spadek mocny, oczywiście nie tak mocny jak przy rozwalonych wtryskach egr itp. Były też takie skoki że od 2,7tys do 2,9tys gorzej ciągnęła, a to teraz naprawiłem turbiną.
Teraz trochę informacji, ma przejechane 200tys na 100%, silnik w znakomitej kondycji, wtryski są po regeneracji i sprawdzeniu, zawór egr wyczyszczony zaślepiony, wszystkie naprawy pierdoły na czas, myśleliśmy że jest to wina turbiny, ponieważ leciało z niej jak z kaczki, także oddałem do zrobienia parę dni temu, turbina została przerobiona, oddałem do porządnego specjalisty, poprzekładane części, jest większa, ogólnie z wykresów mocniejsza o 30%, przy montowaniu jej wszystko zostało wyczyszczone zmienione oleje filtry, myślałem, że będzie przeładowywać ale jest git, jeszcze raz wyczyszczony egr i zaślepiony.... lecz problem jest nadal, tak samo jak jechała przed, tak samo jedzie teraz, powinna lecieć jeszcze lepiej niż na początku a nawet tak się nie zbiera. Ogólnie mapa będzie na daniach robiona do niej i wolałbym do tego czasu jakoś ten problem wyeliminować. Nie mam pojęcia właściwie kiedy to się stało, chyba traciła po trochę aż tego nie zauważałem. Także może miał ktoś podobny problem i chce się podzielić opinią?
Dzisiaj wieczorem podepnę ją pod kompa może on coś pokaże, ale nie mam pojęcia już gdzie szukać przyczyny.
Jednak nie podpiąłem, matryca w lapku padła, ale przeczyściłem przepustnice i dalej nic.