-
Dźwięk odkurzacza
Witam, co to może być,po odpaleniu auta pojawia się jakiś dziwny dzwiek podobny do odkurzacza gdy dodam gazu znika i po paru sekundach znów się załącza, ponowne dodanie gazu powoduje jego zniknięcie i tak za każdym razem, dźwięk słychać w okolicy turbo tak mi się wydaje, ar 159 1.9jtdm 2009ti,jakieś sugestie?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
-
Wentylator? Odpalasz auto z załączoną sprężarką klimatyzacji.
-
Jeśli wyraźnie słychać wentylator to warto sprawdzić czy przypadkiem pierwszy bieg wentylatora jest dostępny. Przy dłuższym pozostawiwniu bez pierwszego biegu klimatyzacja klęknie
-
raczej to nie klima bo jak ją wyłącze dzieje sie tak samo, ten dzwięk załancza sie zaraz po odpaleniu i znika jak przygazuje potem po parunastu sekundach znów sie pojawia ponowne dodanie gazu i znika na chwile, mam wrażenie że to ma związek z turbo albo dolotem... zwiększenie obrotów powoduje ze ten odgłos zanika, turbo się samoczynnie włancza:)
-
dodam ze wentylatory nie biorą w tym udziału
-
Może to pompa wspomagania? Ona też wydaje specyficzny dźwięk. Sprawdź, czy płyn w zbiorniczku Ci się nie burzy.
-
ale po zwiekszeniu obrotów dzwiek ten na chwilę zanika, może mieć to zwiozek z pompą? zbiorniczek poliftowu płyn sie mie burzy aczkolwiek wspomaganie pracuje kiepsko, głośno i tak jakby kierownica miała jakies drgamia
-
Jeśli płyn się nie burzy, to raczej nie pompa. Jeśli kierownica drży przy skręcaniu, to prawdopodobnie maglownica. U mnie też drżała i wczoraj nagle jak puściły w niej uszczelnienia, to 2km nie dało się przejechać, bo już pompa wyła przez za małą ilość płynu.
-
Czy to świadczy o zbliżającej się agoni maglownicuhttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/07/349.jpg
-
ten dźwięk to turbo,