-
alfa 147 OTOMOTO
Witam,
Przymierzam się do pierwszej alfy i wpadła mi w oko następująca sztuka:
Alfa Romeo 147 1.9 JTD, 2006r., 1900cm3, 150KM - otoMoto
coś możecie na jej temat powiedzieć? Jak w ogóle spisują się te modele (niestety jest ich niewiele na rynku) - generalnie czekam na wszelkie opinie.
PS. żeby nie było wtopy to poprawcie mnie jeśli się mylę: 1,9jtd 120KM to 8-zaworowy silnik, a 150KM to już 16V, tak?
-
Na zdjęciu widać że stoi w jakimś warsztacie blacharskim - lakierniczym .
-
Jak zaczynałem szukać swojej GT na początku kwietnia to ta 147 stała już na otomoto, jak na moje to musi byc coś z nia nie halo skoro jeszcze stoi i to na placu warsztatu blacharskiego - tak jak kolega Superjahu007 słusznie zauwazył
-
Dlatego też zalecana jest wzmożona ostrożność . Poproś kolegów z Bełchatowa o pomoc z pewnością podjadą - obejrzą i dowiesz się coś więcej .
-
Okazało się, że jest to wersja belgijska 136KM zamiast 150KM. Teoretycznie silniki te same... no ale...
I stąd moje pytanie do osób bardziej rozeznanych w temacie - czym różniły się te silniki - tylko oprogramowaniem, czy jakąś mechaniką też... (sprzęgło, turbo, wtryski....)
-
Cos mi mowi (czystosc mocowania blotnika) ze miala robiony bok pasazera a przynajmniej wspomniany przedni blotnik.
-
wszystko się zgadza - zresztą gość to przyznał podczas rozmowy telefonicznej...
O ile stan budy jestem w stanie ocenić to martwi mnie ten silnik.. w środku ładny, kolor skóry dokładnie taki jak chciałem i poza tym mało tych aut w ogłoszeniach, z czego i tak połowa z Belgii, czyli 136KM zamiast 150...