Witam
Mam problem ostatnio spaliła mi się żarówka od podświetlenia temperatury silnika i chciałbym was prosić żeby ktoś napisał jak się to tego dostać gdzie są jakieś śrubki,zaczepy itp .
Alfa 156 LIFT
Printable View
Witam
Mam problem ostatnio spaliła mi się żarówka od podświetlenia temperatury silnika i chciałbym was prosić żeby ktoś napisał jak się to tego dostać gdzie są jakieś śrubki,zaczepy itp .
Alfa 156 LIFT
Tak na sucho bez zdjęć to ciężko opisać a zabawy jest trochę, trzeba wyjąć radio, popielniczkę, listwy maskujące, osłonę lewarka. jest sporo zabawy postaram się to dokładniej opisać tylko zrobię na czasie jakieś poglądowe foto.
to fajnie tylko bardzo by mi zależało żeby to wszystko mieć jutro na popołudnie .
Nie prawda. Czeka Cię pół godziny roboty. Musisz wyciągnąć radio (potrzebne 2 druty, np. z wieszaka), wypinasz radio, za radiem kilka (2 lub 4) śrub krzyżaków. Srebrny plastik przy zegarach delikatnie odginasz (uwaga na zatrzaski) i masz dostęp do żarówek podświetlenia. Zdaje się że są po 2 na zegar, białe 1,2W. Żarówki są w plastikowych gniazdach - potrzebna pinceta. Ja wymieniłem od razu wszystkie. Składasz w odwrotnej kolejności, uważając by nie zgnieść kabli od radia.
Wreszcie zabrałem się za wymianę żarówek i mam problem bo żarówki były dobre i zostaje teraz pytanie czy macie jakiś pomysł co może być nie tak .Wydaje mi się że podświetlenie temperatury i poziomu paliwa przestało działam w tym samym czasie.
A oprócz tego coś przestało działać, może jakiś bezpiecznik ?