Wypadanie zapłonów cylinder 1, 2, 3, silnik 2.5 v6 Pomcy
Witam serdecznie mam problem ze swoją Alfą, otóż wypadają mi zapłony na głowicy bliżej ściany grodziowej pod kolektorem ssącym czyli 1, 2, oraz 3 cylinder. Wymienione i pozamieniane cewki, zamienione świece i nić jej nie pomaga. Na wolnych obrotach jest nawet po gazowaniu w miejscu nie ma żadnych błędów z zapłonami, dzieje się tak podczas jazdy 5, 6 bieg do 2 tyś/obr jest ok powyżej zaczyna migać kontrolka silnika i alfa nie ma mocy i pojawiają się 4 błędy od zapłonów ze wskazaniem na pierwsze trzy. Problem pojawił się nagle nigdy nie miałem z tym żadnych problemów. Przez zimę odświeżyłem przednie pokrywy zaworów, listwy wtryskowe podstawy i barany po złożeniu wszystkiego do kupy mam takie objawy, myślałem że może coś z paliwem i jego ciśnieniem, może w jakiś sposób się odpowietrza te listwy, ale nie wszystko jest ok nie wiem co już mam zrobić aby zlikwidować usterkę. Wyprzedzę pytania i brak żadnych oznak w zbiorniczku wyrównawczym, pod korkami również. Jest zalany świeży olej oraz płyn.
Jedyne co jest jeszcze nie tak to przednie sondy wymienione na nowe ale nadal mam błędy