-
Alfa Romeo 147
Witajcie !
Szukam auta dla żony, którym mogłaby bezpiecznie podróżować do pracy 60 km dziennie.
Znalazłem ładną 147 z dieslem pod maską... Przebieg to 82 000 km, VIN podany jest w ogłoszeniu.
Po wpisaniu VINu w wyszukiwarkę google...wyskakuje nam pierwsze zdjęcie z ogłoszeniem od innego sprzedawcy, z innymi zdjęciami i z innym przebiegiem ! 88 000 km. Według sprzedającego, auto miało wymienioną lampe prawą i zderzak co widać na pierwszy rzut oka. Co ciekawe we wcześniejszym ogłoszeniu, na klapie znajduje się emblemat 1.6 T. Spark co może sugerować że auto miało zmienianą klape.
Czy warto zawracać sobie głowę tym autem ? Różnica między przebiegami jest praktycznie nieznaczna, a stan ze zdjęć...no niby jest ok..Sam sprzedający powiedział że przy takim przebiegu nie ma prawa być jakiegoś wielkiego wyeksploatowania.
Jak wy to widzicie ?
Link do ogłoszenia z przeb. 88 000 km
xxxhttp://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-147-sprowadzony-ID6yj17B.htmlxxx
Link do aktualnego ogłoszenia z przeb. 82 000 km
xxxhttp://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-147-stan-idealny-sprowadzona-oplaacona-ID6yqlhX.html#4ba8c69042xxx
-
Odpuść jak już na tym etapie są takie cyrki.
Teraz z tego co patrzyłem jest całkiem sporo ogłoszeń 147 także na pewno znajdziesz coś odpowiedniego ;)
Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka
-
A to ciekawe, dystans z Koszyc do Makowa Podhalańskiego wynosi -6000km :D
Alfa jest z 29/9/2008.
Nikt od tak nie montuje emblematów TS na klapie auta z JTD.
Prawdopodobnie była jakaś historia z tylną częścią pojazdu + jeśli sprzedający przyznał się do wymiany zderzaka i lampy prawej to mogło to być typowa miejska kolizja (najazd innego auta na tył i wepchnięcie na auto z przodu) - oczywiście teoretyzujemy.
Te szpary pomiędzy maską a nadkolami mogą wzbudzić podejrzenia, ale nic nie zastąpi obejrzenia tego na żywo.
Zapytaj czy sprzedający wpisze Ci na fakturze przebieg 82000 i fakt, że auto bezwypadkowe :)
Jeśli Ci zależy to wykup sobie kolego może raport w jednym z serwisów to umożliwiających, z tego co zauważyłem to jest tam 26 zdjęć, więc może coś znajdziesz ciekawego.
-
Witajcie.
Jestem umówiony na czwartek z oglądaniem auta. Sprzedawca powiedział co do tej faktury że nie ma problemu. Dzwoniłem do poprzedniego "właściciela"...a w zasadzie... To znajomy tego sprzedawcy który wystawił auto na prośbe tego gościa do którego jade ją oglądać. Cena trochę wyższa, a z przebiegiem oboje powiedzieli mi że się machnęli przy wpisywaniu w ogłoszenie ( dzwoniłem do obu sekunda po sekundzie ). Mam miernik więc zabieram go ze sobą. Sprawdze autko i zobaczymy co z tego wyniknie. Dziękuję Wam bardzo :) !
-
Uwierzyłbym gdyby to było 78, albo 98 tysięcy, a nie 82. Dziwne te "machnięcie".
No ale życzę powodzenia :D