-
Antena
Witam!
Pewnej nocy podczas postoju na parkingu ktoś pożyczył sobie kilka anten...w tym od mojej 145. Dobra to okazja by wymienić całość wraz z mocowaniem w dachu. Czy ktoś wie jak się za to zabrać? Chciałbym też to newralgiczne miejsce trochę przy okazji uszczelnić bo przy intensywnych opadach lekko przeciekało...
Dzięki za porady.
Michał
-
Musisz najpierw zdjąć lampę trzyma się na śrubach pod zdejmowaną kopułka (to w której jest zielona dioda i przycisk) potem sciągasz metalowe obramowanie które trzyma się na wyginanych blaszkach i już masz dostęp do mocowania bagnetu a uszczelnić najlepiej sylikonem sanitarnym.
-
a jakieś miejsce w Krakowie gdzie można zdobyć oryginalną antene do 145?? Pytałem, łaziłem, w salonie Alfy na al.29 listopada odesłali mnie na szrot po zamiennik jakiś...
-
Jak dobrze pamiętam, to jest ona praktycznie identyczna z tą w Punto I, prawdopodobnie w innych fiatach jest podobnie. Ja swego czasu do Punto I kupiłem sam bacik od... Poloneza - za 5 zł - pasował i działał wyśmienicie :)
-
Na allegro poszukaj pełno tam używanych anten a i do Fiata bez problemu dostaniesz w sklepach RTV typu ZURT :D o ile jeszcze istnieją.
-
A jak zdjac antene ? bo chcialbym pojechac na myjnie automatyczna a nie mam jak bo nie wiem jak sie ja sciaga? :)
-
po prostu sie ją wykręca "*
-
Ale rpzeciez one nie sa odkrecane z tego co wiem co? jak juz wymieniac to na jakas odkrecana :)