Witam zastanawiam się nad założeniem gazu do mojej belli. Proszę o opinie osób już posiadających instalacje w tym silniku. Jak się sprawuje samochód na lpg? Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi?
Printable View
Witam zastanawiam się nad założeniem gazu do mojej belli. Proszę o opinie osób już posiadających instalacje w tym silniku. Jak się sprawuje samochód na lpg? Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi?
sekwencja spisuje sie u mnie nawet dobrze choć są problemy z elektroniką przy silniku. Ja powiedziałem sobie ze już nigdy gazu nie założe bo szkoda auta.. teraz zmusiła mnie sytuacja finansowa ale jak zmienie pracę to wywalam gaz ;) (teraz w pracy śmigam bellą i robie sporo km.)
ja juz kupiłem z LPG,instalacja bodajze 2gen czasem strzeli ale to sporadycznie,spalanie satysfakcjonujace w okolicach 11-12l na trasie.Zadnych problemów z obrotami czy innymi rzeczami.Ogolnie-bezproblemowo.
Jak sprawuje się samochód na LPG? Tak samo jak na PB - ważne, żeby był dobry dobrany zestaw sekwencyjnego wtrysku.
Jedyna różnica to dystrybutor, pod którym musisz stawać na stacji paliw. I dla odmiany zamiast wymieniać filtr paliwa, to zaczniesz wymieniać filtr gazu.
fr33 pisze, że ma problemy z elektroniką przy silniku, ale brakuje informacji jakie to problemy i przy jakiej instalacji? Wcale nie jest powiedziane, że źródło problemów to LPG.
No akurat świece w TSie to jak kula u nogi.. Normalnie Platynowe można kupić za 150zl komplet do innych marek. W AR nie dość, że jedna kosztuje prawie tyle co komplet platynówek do innych marek, to jeszcze jest ich 8. Nic nie jest wieczne i trzeba je zmienić czasem.. pamiętasz kiedy miałeś ostatnią wymianę świec i kabli?
ps. jeśli układ zapłonowy ledwo zipie Ci na LPG, to możesz być pewien, że i na PB nie działa już poprawnie.
ja mam AR 156 2.0TS 150KM... u mnie chyba inne w takim razie wchodzą?:) Coś mi się wierzyć nie chce, że platynówki tak tanio można dostać:)
minciu masz chyba już tego 16-to zaworowego TS`a ?
do tego pewnie nie tak tanio ale ... :
SKLEP.TUNING.PL - Internetowy Sklep tuningowy - tuning samochodów.