Witam, od czasu zakupu AR 159 1.9 16V 150KM siedzi zamontowany przez wcześniejszego właściciela stożek, jest tak zasyfiały że muszę coś z tym zrobić. Waszym zdaniem lepiej pójść też w stożek i kupić nowy czy wrócić no normalnego filtra ?
Printable View
Witam, od czasu zakupu AR 159 1.9 16V 150KM siedzi zamontowany przez wcześniejszego właściciela stożek, jest tak zasyfiały że muszę coś z tym zrobić. Waszym zdaniem lepiej pójść też w stożek i kupić nowy czy wrócić no normalnego filtra ?
Skoro już siedzi stożek to niech siedzi ale musisz o niego zadbać. Przede wszystkim wyczyścić go z tego brudu oraz zaimpregnować odpowiednim do tego środkiem/olejem. Można taki impregnat zakupić w internecie lub w sklepie motoryzacyjnym czy tuningowym.
Bezpieczniej wrócić do zwykłego filtra, bo jego umiejscowienie w 159 nie jest zbyt szczęśliwe. Sam stożek w tym aucie nic Ci nie da, a na pewno zwiększa ryzyko poważnej awarii.
Właśnie boje się o bezpieczeństwo, a z okazji dodanie przez poprzedniego właściciela całej obudowy to bez problemu po zakupie filtra wszystko mam.
No oczywiście że powrót do normalnej obudowy to lepszy wybór. Do oryginalnej puszki też można wstawić sportowy filtr.
Sama korzyść z samego sportowego filtra jest wątpliwa, co zostało zresztą udowodnione na przykładzie 156 JTD.
Przygotuj 500zł na używaną obudowę....
Obudowę mam jak pisałem wyżej, poprzedni właściciel dołączył kompletną.
To wracaj do fabryki, same plusy a stożek żadnych plusów nie ma.