Witam alfaholików mam problem po raz drugi zerwała mi się linka od sprzęgła jakiś czas temu byl wymieniany cały wysprzęglik.problem w tym ze pedal się nie zapada tylko podnosi do gory nie jest w jednej pozycji. Pozdrawiam kolegów
Witam alfaholików mam problem po raz drugi zerwała mi się linka od sprzęgła jakiś czas temu byl wymieniany cały wysprzęglik.problem w tym ze pedal się nie zapada tylko podnosi do gory nie jest w jednej pozycji. Pozdrawiam kolegów
Ale w GTV nie ma linki od sprzęgła... jest wysprzęglik hydrauliczny.
Jeżeli zapada się Tobie pedał, tzn, że uciekł płyn, albo też układ jest zapowietrzony. Hamulce i sprzegło są na jednym zbiorniczku - sprawdz poziom płynu.
Witam już wiem jaka jest przyczyna sprzęgła okazało się że mam do naprawy pompę sprzęgła wcześniejszy użytkownik robił jakąś przeróbkę sprzęgła koszt naprawy w serwisie 1000 zł alfa jest kapryśna i droga jak kobieta
Wydaje mi się że pompa sprzęgła w GTv jest taka samoa co w 145/146/155
Troche sobie życzą za taką wymiane.
to prawda tym bardziej ze moja alfa ostatnio jest bardzo awaryjna i sporo w nia inwestuje co chwile cos się psuje powoli się zastanawiam nad zmiana
To może żeby nieco odciążyć kieszeń kup taką pompę KLIK . Potem pojedź do swojego mechanika, żeby Ci ją załozył, jeśli sam tego nie zrobisz.
Zwróciłem uwagę na tą pompe wydaje mi się ze nie bedę miał problemu tego ząlozyć a jeśli chodzi o inne modele alf co wymieniłeś to muszę patrzeć na pojemność silnik czy to nie ma znaczenia dziekuje za dobre rady
a jaki masz silnik w swojej GTV?
2.0tb