-
1 załącznik(i)
Błędy, moc od 2.5tyś
Witam, mam problem z mocą i falowaniem obrotów, moc zaczyna się od 2,5tyś i leci pod czerwone pole. Na początku komp nie wykrywał błędów (zły program) teraz podpinam i mam takie coś:
Załącznik 209779
Skasowałem i będę patrzył co będzie się działo, odpinałem przepływke i niby lepiej ale to może placebo hehe. Co myślicie ? Wybaczcie za zdublowany post, ale mam urlop i chcę ten temat ogarnąć, niż potem mieć problemy. Dzięki :)
-
Jak jest napisane, ja bym zaczął od sprawdzenia sytków, jak wszystko ok to przepływomierz do wymiany
-
Okej, popatrzę styki jak błąd się pojawi podmienię przepływkę i zobaczę jak mówisz, a ten EGR co z nim? Te falowanie na zimnym trochę mnie zastanawia, jakieś duży odchyły to nie są, ale pewnie już objawy czegoś co będzie trzeba robić
-
Alfa tak ma, że padnie jedno, wywala resztę. Sam zwór możesz zobaczyć, czy się otwiera, zamyka, czy jest usyfiony. Podejrzewam, że jeżeli przeplywomierz źle działa, podaje błędne wartości powietrza, co też potem nie zgadza się na zaworze i tak samo może wywalać jego błąd, np. w 147 kiedyś padła mi świeca, wywaliło błąd wypadania zapłonu, cewki, katalizatorów, złej mieszanki i coś jeszcze... Wymieniłem świece i żaden z błędów nigdy nie wrócił
-
Najprościej rozebrać egr i zobaczyć, wiesz mógłbym teraz zamówić przepływkę za 300zł, ale to nie na tym polega. Tak jak mówisz, może egr przytkany i wywala inne błędy, a nie chcę pakować kasy w coś co np działa a komputer przekłamuje. Pojeżdzę i zobaczę, w piątek jadę na hamownie i sprawdzenie osprzętu może coś wyjdzie
-
Zawsze mozesz kupić uzywke za 20zł z allegro i podmienić
-
Też jest taki plan :D ja się boję, że zmienna geometria zapieczona :D
-
Zapomniałem, jest jakaś strona z nr części? Powiedzmy że będę brał przeplywke to chcę ori boscha ale jakie nr?
-
Znajdź swój samochód (np. wpisz vin) i poszukaj po częściach.
http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?FORCED=TRUE
-
Błędy nie powracają po usunięciu, żadnej kontrolki nie wywala, moc lepiej, może po prostu trochę przymulona była. System 0-1 i już lepiej :D egr wiem że niedługo wywale, mój JTD ma mieć świeże powietrze :D