-
Elektryczne szyby tył
Witam Panie i Panów.
Chęcią doposażenie mojej alfy 156 przed fl chciałem dołożyć szybki na tył. Kupiłem komplet podnośników z przelacznikami i wiazkami. Niestety po założeniu szyby nie działają. W słupkach wiązki są "pełne " czyli bez brakujących pinow. Przód działa normalnie. Siłowniki z tyłu sprawne bo sprawdzane na krótko. Za schowkiem pasażera nie ma przekaźnika ani wiązki do niego. :( i teraz pytanie z jakiego odcinka musze dołożyć wiązkę albo z kad brać prąd i gdzie się wpiąć żeby całość działała?
Proszę o pomoc bo juz tak nie wiele zostało
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
-
Napiecie na tylne przyciski idzie przez jednostke sterujaca przy kierowcy. Napiecie na lampki w przyciskach i na silowniki podawane jest po wylaczniku blokujacym tyl. Sprawdzales czy dociera napiecie do tylu?
-
A gdzie jest jednostka. Na tył nie dociera prąd. Włączniki się nie palą. Ba. Włączniki tylne w pa elu kierowcy tez się nie świecą
-
Z przodu na drzwiach kierowcy masz 4 przyciski do szyb i przycisk blokujacy tyl? Nie wiem czy byly inne rozwiazania ale ja tak mam u siebie w wersji FL i mialem problem z tylnymi silownikami wlasnie przez ten przycisk blokujacy
-
Mam panel na 4 szyby i blokadę przy kierowcy ale świecą się tylko przelaczniki przednie w tym panelu. Wyczytałem ze za schowkiem pasażera powinien być przekaznik od tylnych szyb ja go tam nie mam. Wiązki do nogi tez tam nie ma. Prąd nie dociera do drzwi tylnych ani do przełączników tylnych w drzwiach kierowcy
-
Upewnij się że wiązkę w słupku kierowcy też masz pełną, czyli ze wszystkimi pinami. Jest w niej oddzielne zasilanie na "LOCK" i tylne przyciski.
-
Sprawa ogarnięta. !
Musiałem dołożyć przekaznik i bezpiecznik i teraz wszystko działa.
-
Chwali się że napisałeś jak rozwiązałeś problem, bo większość społeczeństwa tego nie robi :)
-
Sprawa jest opisana na forum co i jak :) będę miał 10 postów to uzupełnienie o odnośnik :)