-
Powracający błąd silnika
Hej, mam problem z Giuliettą 1.4 170MA z 2015 roku. Samochód ma przejechane 3.500km i dzisiaj drugi raz pokazał mi błąd silnika (żółta paląca się kontrolka - start stop nie działa i nie można przełączać trybów jazdy). Błąd ten wyskoczył 2 razy przy uruchamianiu ciepłego silnika (po krótkim postoju). Za pierwszym razem serwis skasował błąd na gwarancji i panowie chyba nie bardzo wiedzieli o co chodzi, więc powiedzieli, że to wina tego, że za długo przytrzymałem kluczyk w stacyjce po uruchomieniu silnika co jest oczywiście bzdurą. Czy ktoś z was spotkał się z podobnym błędem i ma lepszą radę niż "nie przytrzymywać kluczyka długo w stacyjce"?
Pozdrawiam
-
-
Ja miałem coś takiego 3 razy. W ASO trzykrotnie po prostu usunięto błąd, za trzecim razem zasugerowali zmianę stacji benzynowej. Pomogło.
Kodu błędu niestety nie mam.
-
Jesteś tak samo konkretny jak ten twój serwis. Co to za błąd?
-
Cytat:
Napisał
mareksz159
Co to za błąd?
No co Ty nie wiesz,że każdy na forum po roku stażu dostaje od admina szklaną kulę?:)
Jak jeszcze jej nie masz to albo staż mały albo admin zawalił i ci nie wysłał:cool:
-
No i wiadomo coś, skąd jak i dlaczego te błędy???
PS. Wrrr, jak ja nienawidzę tematów, gdzieś ktoś o coś pyta, a nie podaje rozwiązania :mad: